Hvordan tomatbronzetopvirus angribe tomatplanter?

November 9

Sygdommen spredes

Tomat spottet visnesyge virus, eller TSWV, er en virus, der ødelægger stængler, blade og kød af tomater. Selvom tomat er en af dens mest almindelige vært, er over 900 planter modtagelige for TSVW, herunder vigtige kommercielle afgrøder som tobak, peber, kartofler og salat.

TSWV spredes fra plante til plante af små insekter kaldet thrips. Der findes syv forskellige slags thrips, der bærer virus, men den mest almindelige og pervasive er Western blomst Thrips. Thrips er meget svært at kontrollere, kombineret med en usædvanlig høj værtsspektrum og manglen på en kendt kur, gør tomatbronzetopvirus en særlig katastrofale patogen for kommercielle gartnere.

Transmission

Western blomst Thrips eller WFT, lægge deres æg inde i en tomat plantens petal og blad væv, utilgængeligt for pesticider. Når larverne klækkes og foder på en inficeret plante, de bliver inficeret selv.

WFT larver kan ikke inficere planter, men modne insekter kan overføre virus til anlægget gennem deres spyt, som de foder. Sunde voksne WFT kan ikke kontrakt virus, som det passerer lige igennem dem og ud af deres system.

Symptomer

Når en tomatplante er inficeret, ganger virus hurtigt inde i dens celler. Sygdommen kan være systemisk, hvilket betyder, at det påvirker hele planten, eller ikke-systemisk, hvilket betyder, at kun en del af anlægget er berørt. Frøplanter og blødt væv er de mest modtagelige plantedele.

Symptomer hos unge tomater kan omfatte indad blad cupping og / eller blad misfarvning, såsom sorte pletter eller Brunering... Bladene kan også lide nekrose og død... Symptomer på fremskreden sygdom i ældre planter omfatter, sorte og brune striber på de vigtigste stilk, blade brændende, og gulfarvning og Visnen af plantens top. Ung frugt fra alvorligt inficeret tomatplanter bærer særprægede bleg grøn ringe med hævet centre, og moden frugt kan have en broget orange og røde udseende eller udviser tegn på nekrose, hvilket gør det uegnet til salg.

Indeslutning

Når forvist kun til visse områder, har TSWV nu spredt sig til afgrøder, drivhuse og baggård haver over hele verden. Indeslutning af tomat spottet Wilt Virus er svært. Planter skal overvåges omhyggeligt for thrips, og inficerede planter skal straks fjernes og destrueres for at forhindre yderligere smitte. Ukrudt skal fjernes grundigt fra det beplantede område, som mange er favorit værter af thrips.

Kommercielle avlere tager skridt til at mindske truslen om TSWV. Reflekterende barkflis bliver testet afskrækkende på thrips, som er indførelsen af aggressiv insekter, der lever af thrips til sårbare afgrøder. Derudover er TSVW-resistente plante sorter udvikles til kommerciel brug.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com