Hvordan træ bøje?

April 12

Hvorfor træ kan bøje

Træ er en elastisk medium, plast. "Plast" betyder at træet er i stand til at være permanent bøjet uden at knække, og "elastiske" betyder at det kan være bøjet midlertidigt og derefter udgivet tilbage i sin oprindelige form. Anvendte tryk skaber typen bøje, forårsager elasticitet, når træet bøjer i forhold til mængder af pres, og plasticitet, når andelen bliver ulige. Disse egenskaber af træ kommer fra et træ position som en levende organisme. Når vinden blæser, eller et dyr klatrer, træet skal være i stand til at bøje eller grene vil bryde. Permanent bøjninger i naturen forekommer når et træ skal vokse omkring et andet objekt, der lægger konstant pres på det, som en anden træ eller rock overflade.

Hvorfor bøje træ?

Træ bøjning er brugt i en række med opbygning af programmer for at skabe en buet overflade eller støtte struktur. I boliger kræver krumme eller cirkulære døre, vinduer og åbninger buede trim for støtte og æstetiske kvalitet. Møbler fremstiller også gør brug af buet tømmer til ben og arme af stole eller borde og trim på nogle stilarter af sofaer. Måske er den mest oplagte brug af buede bestyrelser i båd bygning, hvor kurven for skroget er afgørende for driften af seacraft. Træ bøjning kan også ses i trappe gelændere, pyntegenstande, kunst og endda visse former for værktøj og legetøj.

Metoder til at bøje træ

Træ er bøjet ved hjælp af fire større metoder: kerf skæring, damp bøjning, mikrobølgeovn dampende og lamineret træ bøjning. Kerf skæring er den enkleste metode, ved at skære slots i den komprimerede side af træet og limning hullerne sammen. Denne type af træ bøjning er begunstiget af snedkere og kan findes i de fleste gamle hjem.Damp bøjning er den mest effektive metode, er den primære måde at gøre bådene, men kræver mere tid og udstyr. I steam bøjning, er træ placeret i en damp for at oprette den passende fugtighed for bøjning. Træ er stærkest, mens tørt og køligt, og vokser svagere som varme og fugt er tilføjet. Effekten reducerer hurtigt efter fjernelse fra boksen steam så konditioneret træ straks flyttes ind i en form eller form, der tillader træet at tørre ind i en bestemt form. Små stykker af træ kan være microwaved inde en våd køkkenrulle, hovedsagelig genskabe miljøet af en damp boks. I lamineret træ bøjning, tynde stykker af samme størrelse træ limet sammen og stablet ind i en form, som tyndere træ er nemmere at bøje i hånden. Når limen tørrer, holder træ figuren.

Bedste træ til bøjning

Ikke alle typer af træ er egnet til bukning. Bøjning kvalitet er afhængig af antallet af defekter eller svage steder i skoven, da de gør træ mere tilbøjelige til at opdele, når bøjet. Cross-grain wood på steder som knob, ring separationer og midten af træet gør bøjning fejl mere almindelige, og træ med tænderne eller eksisterende pauser er slet ikke brugbar. Træer, der producerer den bedste træ til bøjning er normalt hårdttræ, nåletræ arter har tendens til at være svært, og kan være af både open-korn og lukket-grain typer. Populære woods omfatter Oak, Ash, valnød, Elm, Hickory, Black Locust, bøg, ahorn, birk, kirsebær, Hackberry, Magnolia, Pecan, Ambratræ og gul Poplar. Kvaliteten af træ i disse træer vil variere med placering og enkelte træ.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com