Hvordan UV lys arbejde?

December 14

UV-grundlæggende

UV- eller ultraviolet lys udsender de fleste eller alle deres lys i det ultraviolette spektrum, som har højere frekvens end det synlige spektrum af lys der er nogle sande UV lys, lys, der ikke udsender nogen synlige lys, men de er mindre udbredt end de såkaldte "blacklights", som skinner lilla og ultraviolet lys. Disse lys kan bruges til at lave noget fluorescerende glød, hvilket gør dem populære fester.

Fluorescerende UV-lys

De mest effektive UV lys er faktisk almindelige lysstofrør uden den fluorescerende belægning. Disse lange rør er fyldt med argon og kviksølv gas med elektroder på begge ender. En høj spænding elektrisk strøm løber gennem gas mellem elektroderne. Når en af elektroner fra det nuværende rammer et kviksølv molekyle, absorberes en del af sin energi, spændende kviksølv. Kviksølv derefter skyder ud energien som en foton ultraviolet eller lilla lys. Normale lysstofrør har en belægning, der fanger disse fotoner og udsender hvidt lys, men UV rør blot udelade belægningen.

Glødepære UV-lys

UV elpærer er mindre populære, fordi de er langt mindre effektive. De kan sættes i normal lamper, men, hvilket gør dem godt for lejlighedsvis parter. Elektricitet i en glødepære løber gennem en tynd glødetråd, lavet af et materiale som modstår strømmen af elektroner. Denne modstand forårsager glødetråden til varme, indtil det er glødende white hot. I en normal glødepære, lyset fra de glødende glødelamper og derefter går direkte ud, men UV pærer har endnu et skridt. Der er en lilla belægning på overfladen af den pære, der stopper enhver andre synligt lys i at passere. UV og lilla kan stadig skinne ud, men at gøre pæren en blacklight.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com