Hvordan vand påvirker muld?

June 29

Vand er et nødvendigt supplement til jord til at sikre voksende planter får fugt de har brug for. For meget vand, dog kan ødelægge den voksende miljø ved at fjerne det øverste jordlag, eller det øverste lag af jord, der indeholder mange af de næringsstoffer, planterne har brug for.

Erosion

Vand skyller muldjord i en proces kendt som erosion. Vandet bevæger muld fra et område, som regel transporterer det til et organ af vand som en flod. Det øverste jordlag kan afvikle som silt og sediment undervejs eller skubbes til havet.

Typer

Purdue Universitet siger muldlag erosion på grund af vand har fire kategorier: splash, ark, rill og hulvej. Splash er hvad der sker når en regndråbe rammer og fortrænger nogle af jorden; ark indebærer fjernelse af en øverste lag af muldlaget; Rill involverer små, men synlige kanaler løber gennem jorden; og hulvej er en svær form af rill. En femte type af erosion, stream eller kanal, er erosion i siderne af flodbredder og flodbredder ved strømmende vand.

Effekter

Tabet af muldlag fra et område gør den resterende jorden mindre frugtbar for dyrkning af afgrøder. Det øverste jordlag kan bære landbrugs forurenende stoffer som pesticider i vandforsyningen, og det kan tilstoppe smalle vandveje


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com