Hvordan virker en 2 takts motor?

January 4

Hvordan virker en 2 takts motor?

Opfundet af Dugald Cleark i 1880, er en to-takts motor en mindre forbrændingsmotor, der fuldender sin cyklus i to bevægelser af de vigtigste stempel. En standard fire-takts motor kræver to gange antallet af stempel bevægelser, at reducere sin magt. To-takts motorer har en højere magt-til-vægt forhold, men også faldt brændstofeffektivitet. Stadig bruges i mange elværktøj og lille motor køretøjer, har to-takts motorer deres styrker og svagheder.

To-takts motorer defineret

Et slagtilfælde er udtrykket bruges til at beskrive en op- eller ned-stempel bevægelse. En to-takts motor kræver kun en op/ned bevægelse fra stemplet til at fungere. Brændstof kompression og udstødning opstå på den samme streg. En fire-takts motor kræver to op/ned bevægelser: en kompression slagtilfælde, udstødning slagtilfælde og to tilbagevenden slagtilfælde.

Bruger

To-takts motorer er mest almindeligt forekommende i plænen og haven værktøjer såsom motorsave, weed trimmere og nogle plæneklippere. To-takts motorer kan også bruges til at drive go-carts, påhængsmotorer, scootere og mindre motorcykler. To-takts dieselmotorer er i stand til kraftoverførsel stort marinefartøjer og industrielle motorer.

To-takts drift

En typisk to-takts motor starter, når du trækker i tændingen ledningen. Dette flytter stemplet til toppen af motorens cylinder, komprimere brændstof. Når tændrøret på en to-takts motor brande, det antænder brændstof i cylinderen og stemplet dyk til bunden af cylinderen. Som udstødning er bortvist, skabt et tomrum i cylinderen trække mere brændstof i cylinderen. Stemplets nedadgående bevægelse roterer krumtapakslen, som gentagne gange bringer stemplet tilbage op til toppen af cylinderen. Spark plug brande igen og processen gentages.

Styrker

Da to-takts motorer ikke kræver ventiler, er konstruktionen enklere, reducere risikoen for mekaniske svigt. To-takts motorer har også en betydelig magt fordel over fire-takts motorer siden de ild én gang hver revolution, at give dem dobbelt så meget power med samme størrelse motor blok. Endelig, de er lettere og billigere at producere end fire-takts motorer.

Svagheder

To-takts motorer typisk mangler den dedikerede smøresystem af fire-takts motorer. Olie og gas er faktisk blandet sammen inden påfyldning motoren. Dette betyder, at to-takts motorer vil slides hurtigere, trods deres enklere konstruktion. To-takts motorolie er ofte dyrt. To-takts motorer er også ikke nær så brændstoføkonomiske som fire-takts motorer, og de producerer mere forurening.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com