Hvordan virker en bladløse Fan?

August 26

Den bladløse fan synes at arbejde ved et trylleslag. Det synes at være en almindelig hoop på et fedt stick, men når du tænder det, luften blæser fra hoop, selvom du ser ingen turbineblade. Det er ikke magi, selv om. Det er simpelthen en klog anvendelse af de samme grundlæggende aerodynamiske principper, der aktiverer jet fly til at flyve.

Det har vinger

Den "bladløse" fan faktisk har vinger drevet af en 40-watt elektrisk motor skjult i bunden af enheden. Motordreven løbehjulet fan suger luft gennem luftskrue huller i bunden og skubber det ind i den hule hoop. Bagsiden af rammen har en 1,3 mm bred rille løber helt rundt hoop og vender fremad. Luft blæses igennem den tynde slot mod en Coanda vedhæftning airfoil, at kanaler i luften i en straight forward-flytte ringformede jet stream.

Sådan fungerer det

Den bladløse fan øger dramatisk luftcirkulationen. Da luften er tvunget fra de relativt fedt hoop gennem den tynde slot, det fremskynder og dens trykket falder. Høj hastighed, lavtryks ringformede luftstrømmen suger rumluft ind bagfra og sammen med hoop. Dette har virkningen at multiplicere cirkulation af luft, som det lægger 15 enheder af luft for hver enhed af luft draget ind i den fanskare. Grundlæggende 10-tommer tabel fan flytter op til 5,28 gallons af luft pr. sekund, svarende til 40 kubikfod luft pr. minut.

Fordele

Bladless fans tilbud vippe, svingning og multi-Speed funktioner svarende til bladet fans. Konventionelle fans behøver grimme bure at holde børn og kæledyr væk fra de roterende vinger. Vingerne af de "bladløse" fans er skjult i en base boliger, der er utilgængelige, medmindre du bryde fan apart. Konventionelle turbineblade og deres bure bliver belagt med luftbåret støv og snavs og er svære at rengøre. Bladløse fans kan simpelthen blive visket ren. Airstream fra bladløse fans er glat, uden den buffeting lavet af bladet fans.

Ulemper

Dyson selskabet indført de oprindelige "Air Multiplier" bladløse fan i oktober 2009 og solgte det for $300, en pris, der sætter off nogle potentielle købere. Inden for et år solgte efterlignere lignende maskiner for mindre end en tredjedel, der pris. Ud over prisen på nogle maskiner er den større klage over bladløse fans den støj, der minder om lyden af en lille støvsuger, når ventilatoren er i fuld fart. Støjen er ikke meget mærkbar, men når blæseren drives på halv-hastighed.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com