Hvordan virker en varme termostat?

June 22

Bimetal termostater

Ældre termostater var kontrolleret af en enhed kaldet en termometer coil. Termometer bredbånd er lavet af bimetal strimler--to strimler af metal knyttet sammen. Når temperaturen går op, metaller udvide men forskellige metaller udvide til forskellige priser. Det gør coil udvide som det varmes op og kontrakt når det køler. Når it-kontrakter nok, støder spolen ind i en switch, der tænder på varmelegemet. Som det udvider sig, det bevæger sig væk fra parameteren, slukke for varmen igen.

Digital termostater

Bimetal termostater er store, klodsede og ikke meget præcise, og stort set har erstattet af digital termostater. Digital termostater bruge Termistorer, særlige modstande, som er følsomme over for temperaturændringer. De fleste modstande modstå strømmen af elektricitet med en konstant hastighed, men Termistorer ændre som det bliver varmere eller køligere, bremse eller fremskynde strømmen af enhver elektrisk strøm fodret gennem det. I en digital termostat, en strøm løber gennem termistor til en meter, som beregner den temperatur, baseret på hvor hurtigt modstanden lader den aktuelle flow.

Kontrollerende varme

Moderne digitale termostater kan styre varme på langt mere komplekse måder end ældre bimetal. På et grundlæggende niveau, kan digital termostater gemme en bestemt temperatur og tænde for varmen når huset temperatur falder under den lagrede værdi. Mange digitale termostater har også indbygget ure og timere, der kan bruges til at sætte termostaten på forskellige niveauer på forskellige tidspunkter. For eksempel, en bruger kan indstille termostat til at varme huset op til 66 grader halv time inden han vågner op, skru ned for varmen når han går til arbejde, slå det op igen når han kommer hjem og slå det fra når han går i seng for natten.Enten system kan bruges til at drive en hele varme- og kølesystem. Ældre systemer, der anvender termometer spoler kan bruge to switche, en for varme og en til køling. Når spolen udvider nok, støder det ind i parameteren, der tænder på den varme blæser og ovn. Når it-kontrakter forbi en vis mængde, støder det ind i parameteren, der tænder på air condition kompressor og omsætning fan. På samme måde, det digitale system kan sammenligne den temperatur, der er registreret af termistor til to værdier, en til opvarmning og en til køling.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com