Hvordan virker et køleskab kompressor?

November 9

Hvordan virker et køleskab kompressor?

Køleskab kompressor er både en motor og en pumpe, der flytter kølemiddel gennem systemet. Temperaturfølere signal kompressor at starte når temperaturen inde i køleskabet hæver sig over sin sætpunktet. Ingen køleskab er helt lufttæt; kold luft lækager ud, og varmere luft lækager i, forårsager temperatur til at stige over sin sætpunktet.

Da kompressoren begynder, trækker det i den kolde kølemiddel i flydende form som det efterlader fordamperen. Køleskabe bruger en type af kølemiddel, der bliver til en væske på meget kolde temperaturer:-15.9 grader Fahrenheit (-26.6 grader Celsius). Kompressoren lægger pres på gas---komprimere det. Da gassen komprimeres, går dens temperatur op.

Kompressoren skubber ud den varme, komprimeret gas gennem de udenfor metal spoler (rør) på bagsiden eller bunden af køleskabet. Disse spoler give varme til at sprede ind i den omgivende luft. Fordi det er under pres, ændres gas til en flydende da det køler.

Den flydende gas fortsætter med at strømme gennem systemet, indtil den når ekspansionsventil. Ventilen tvinger væske gennem et meget lille hul, ombøjning sig i en meget kold tåge, der fordamper som den bevæger sig gennem fryser spoler. Denne fordampning sker ved-27 grader F (-33 grader Celsius).

Den kolde flydende gas bevæger sig gennem spolerne, trækker det varme fra den omgivende luft i fryser og køleskab. Dette er baseret på den anden lov om termodynamik: varme flytter fra varmere objekter til koldere objekter. De koldere objekt er den fordampende gas, og varmere objektet er i luften.

Spolerne føre tilbage til kompressoren. Når væsken når kompressoren, er trykket anvendt. Kompressoren sender den varme gas tilbage gennem uden for bredbånd at frigive varme i luften. Processen med kompression og fordampning fortsætter indtil køleskabet temperatur er vendt tilbage til sit set-punkt. Når temperaturen er på sit setpunkt, signal temperatursensorer kompressor til at stoppe.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com