Hvordan virker et spejl?

March 8

Hvordan virker et spejl?

Hvad er et spejl

Spejle er et velkendt objekt, primært bruges til at tillade en person til at se deres egen refleksion. Du kan finde dem hængende i badeværelser og pulver værelser, og bruges til ansigt soveværelse closet døre. Indrammede spejle kan bruges som udsmykning tilbehør eller hang på væggene til at forstørre udseendet af et værelse. Spejle kan bruges som reoler, til at forbedre den æstetiske appel af en Kina skab eller forfængelighed. I bund og grund er et spejl en glat overflade, der afspejler de fleste af det lys, der rammer det, med kun en minimal mængde af lys at blive absorberet. Det er vigtigt at overfladen er glat, fordi lys reflekteres fra en ru overflade ville sprede lyset, således ikke klart billede ser ud. Et eksempel på dette ville være at se på en refleksion i en sølvske, som ville skabe et sløret billede.

Hvordan et spejl er lavet

Spejle er typisk lavet ved at anvende et tyndt lag af aluminium eller sølv på en glat stykke af høj kvalitet glas. En poleret ark af metal kan også bruges som et spejl, give dens overflade er overordentlig glat. Der er tre grundlæggende typer af spejle; flyet spejle, konvekse spejle og konkave spejle. Et fly spejl er en flad overflade. Væg spejle i badeværelser og side spejle er typisk flyet spejle. Konvekse og konkave spejle er imod sfære-formede spejle. Side spejle på en bil ville være en konveks spejl, mens solar ovne bruger konkave spejle til at fokusere sollyset. Buede spejle vil gøre billederne vises enten reduceret eller udvidet i størrelse.

Hvordan et spejl fungerer

Lys er en form for energi, og når den rammer en overflade, som et spejl, det er afspejlet eller sendt fra overfladen. Dette er svarende til en bold hoppende off en væg. Det reflekterede billede består af fotoner, der er partikler af lys. Når disse fotoner i første omgang rammer spejlet forvolder de elektroner til at vibrere i atomer, som igen producerer en identisk lys foton. Når lys rammer et fly spejl, er lyset reflekteret tilbage i en lige vinkel, men vendes fra højre til venstre. Et eksempel på dette ville være at holde op et stykke papir foran spejlet, og skrive et ord på papiret ved ser ikke på papiret, men på overvejelser af papir i spejlet. Du vil opdage, at når du ser på papiret, ord skrevet baglæns.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com