Hvordan virker glasfiber isolering?

October 19

Hvordan virker glasfiber isolering?

Materialet

Husejere har valgt glasfiber til at isolere deres hjem siden 1930. Den menneskeskabte fiber blev først tilpasset til brug som isolering af en videnskabsmand ved Owens Corning som et alternativ til mineraluld og andre brændbare materialer. Owens Corning patent var for en "alumino-borsilikatglas" der blødgøres ved høje temperaturer og kan blive trukket ind i lange, tynde tråde, der ville så cool uden hærdning og selvom sprødt, kunne være fabrikeret i "batts"--tykke, smalle plader af stablede filamenter, der kunne være gemt mellem spær og ind i vægge, giver brandsikker isolering. Resultaterne var så positiv, at Glasfiber er stadig verdens mest populære isolator. Glasfiber isolering kvaliteter er på grund af to store træk; dens ikke-ledeevne og evnen til at fange luft.

Videnskaben bag materialet

Alle materialer reagerer på varme og kulde, men deres molekylære strukturer bestemme hvordan de påvirkes. Varme ophidser molekyler og gør dem bevæge sig hurtigere og giver energi til at "komme" i form af varme fra materiale--det er derfor vi brænde vores hænder, når vi forsøger at smage mad, før det er afkølet efter kogning. Nogle materialer give energi til at passere gennem let--de er gode "ledere" af energi. Andre, dog absorberer varme bedre, de frigiver det og disse kaldes dårlige ledere. Glas er en elendig dirigent af varme - bare sætte din hånd på en glasrude, derefter på sin aluminiumsramme. I sommersolen, vinduet vil være varm og rammen varmt men en frigid vinter dag, vinduet vil være cool mens rammen hundekoldt. Varme kører lige gennem den bedre udførelse aluminiumsramme men er at være holdt op af glasset. Grunden til at en thermopane rude er så meget bedre på isolerende er, at det giver to lav-ledende ruder, hvis glas omkring en mellemliggende "atmosfære" luft "træde tilbage" overførsel af varmeenergi fra den ene side til den anden. Når kemikere på Owens Corning perfektioneret en måde at spinde glas i brugbar fibre, skabt de en måde at fange luft mellem millioner af lag af dårligt-udførelse af glas. Derudover fastholder glasfiber denne evne over en længere periode end andre isoleringsmaterialer som cellulose eller bomuld, som har tendens til at bosætte sig over tid, at reducere mængden af luft fanget mellem lagene.

Glasfiber, miljø og sundhed

Nye processer er ved at blive perfektioneret at bruge genbrugte glas og mindre bor i fremstilling af glasfiber forbedre sit carbon footprint og begrænse virkningen af de stigende udgifter til boron. Glasfiber er stadig en af de mest omkostningseffektive og brugervenlige isolatorer men kom under kontrol som et muligt kræftfremkaldende i 1990 's. I 2000, men ryddet en National Academy of Sciences rapport glasfiber mistanke i form af respiratorisk kræft Mesotheliom. Glasfiber primære ulempe synes at være dets evne til at irritere hud og væv, et problem, der kan styres af korrekt håndtering og oprydning. Boligejere, der er nødt til at fjerne gamle glasfiber isolering, som kan være nødvendige, når batts bliver våd, skal følge de samme procedurer som når de installerer det.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com