Hvordan virker jord pH påvirker plante spiring?

July 13

Jordens pH-værdi er den skjulte faktor, der påvirker succes eller fiasko af sund plantevækst. Spireevnen er den vigtigste funktion af frø og den nødvendige begyndelse en god haven af sunde planter. Frø er påvirket af kemiske surhedsgrad og alkalinitet af jord miljø. Jord kemikalier opløses frø yderpels i nogle arter og skabe enzymerne, der er nødvendigt for spiring i andre.

Definition af pH

Jordbundens pH varierer fra 0 til 14 med 7, er en neutral pH. Jordens pH-værdi er defineret som den negative logaritme foranstaltning af brintion koncentration: stigningen af brint-ioner i jorden øger jordens surhedsgrad, bringe pH til et negativt tal. Sure jord har en læsning af pH 7,0 til 0 på skalaen, og basisk jord har en læsning af 7 til 14 pH. Sure jord kaldes undertiden til så sur og basisk så sød. De fleste planter spire, vokse og trives i pH-området 6 til 7.

Frø spiring

En frø beskytter en ny fabrik i hvile eller dvale, stand. Væksten begynder igen på spiring og fortsætter indtil en spire når gennem jord. Frø behøver vand, ilt, korrekt temperatur og jord næringsstoffer til at spire. Ekstrem høje og lave temperaturer påvirke succes af spireevnen. Hvis frøene er plantet før spire, derefter spille plantning dybde, vanding og tilgængelighed af næringsstoffer i jorden, også hovedrollerne. PH faktor i jorden påvirker direkte næringsstof og mineral tilgængelighed. Ekstreme pH-niveauer kan påvirke planter; calcium, fosfor og magnesium er mindre tilgængelige for frø i lav pH jord, mens aluminium og mangan er tilgængelige på toksiske niveauer i høj pH-værdi jord.

Jord test

Jordens frugtbarhed ændringer i hele vækstperioden og år til år. Teste jord med et hjem testkit eller på en lokal county agenturet hvert år i efteråret efter vækstsæson. Dette giver et præcist billede af hvad næringsstoffer skal tilføjes før næste år have når frø spireevnen er vigtig igen. Teste jorden, når det er tørt. Standard jord test foranstaltning niveauer af tilgængelige plantenæringsstoffer og mulige giftige elementer, samt pH og lime niveauer. Andre jord test foranstaltning jordstrukturen, organisk stof indhold og mikroorganisme biomasse befolkninger ud over pH.

Justere pH-niveauer

At opnå nær neutral neutral pH-niveau på 6-7, som er bedst for frø spiring, kan kræve tilføjer ændringer til jorden. Kalksten er hyppigst føjet til jorden for at gøre det mindre surt, at øge dets pH-værdi. Træ aske reducere jordens surhedsgrad, fordi de indeholder forholdsvis store mængder af kalium og calcium. Jordens surhedsgrad kan øges ved tilsætning af svovl, men effekten er midlertidig. Modne kompost, bringer surt eller basisk, jord til en neutral pH-niveau.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com