Hvordan virker NPK i jord?

August 30

Hvordan virker NPK i jord?

NPK refererer til kvælstof, fosfor og kalium ved hjælp af forkortelser findes i periodiske system af elementer. Disse tre ingredienser betragtes som de tre mest essentielle næringsstoffer kræves af voksende planter, og de fleste kommercielle gødning brug en blanding af dem. Anvende gødning passende til din have behov vil fremme sund vækst.

Kvælstof

Nitrogen findes naturligt i atmosfæren, men i en form, der ikke kan bruges af planter. Berige en jord med kvælstof er vigtigt for Plantesundhed. Nitrogen hjælper planterne til at udnytte energi mere effektivt og hjælper i dannelsen af proteiner er nødvendige at holde planter stærk. Planter mangelfuld i kvælstof vokse ranglet og de ældre blade tænder gul og dø, som kvælstof er sendt til ny vækst.

I kunstgødning er kvælstof typisk tilgængelige gennem ammonium eller nitrat. Blodmel, komposteret kylling gødning og fiskemel giver nitrogen-rige økologiske alternativer. Hvis anvendelsen af kunstgødning, minimere udvaskning til grundvandet ved at anvende det lige før planten har brug for det mest.

Fosfor

Fosfor er afledt af den naturlige forvitring af klipper der indeholder apatit, et fælles mineral, der opstår som krystaller. Fosfor hjælper med fotosyntese, energilagring og effektiv udnyttelse af vand. Planter med adgang til passende fosfor vokse hurtigere og producere bedre frugter, blomster og grøntsager. Planter mangelfuld fosfor er tynde, uproduktive og have en blålig støbt til deres blade.

Michigan State University udvidelse anbefaler anvende fosfor tæt på plante rodsystemer og bruge større granulat. Kunstgødning giver fosfor gennem fosfat, mens organiske gødningsstoffer bruge kød-og benmel og rock fosfat, et derivat af apatit-holdige klipper.

Kalium

Kalium drev mange af de metaboliske processer i planter, herunder fotosyntese og åbningen af blad porerne til at frigive gasser og vand. Planter mangelfuld i kalium har svag stængler, hæmmet i deres vækst og vises brændte på grund af en manglende evne til korrekt regulere væskeophobning.

Kalium fås i flere kalium-holdige forbindelser bruges i kunstgødning. Organisk gødning, der indeholder kalium omfatter Tang måltid og greensand. Kalium anvendes til tør jord, i kulde eller ubebyggede rodsystemer er ineffektive.

Jord test

Før du begynder en gødning program, er det tilrådeligt at have din jord testet for at afgøre, hvad din jord behov. Overdreven brug af visse ingredienser, som kvælstof, kan skade dine planter, så meget som en mangel kan. Kontakt din lokale landbrugs udvidelse office for at lære mere om, hvordan du har din jord testet. De kan også rådgive dig om en velegnet gødning program for din region og behov.

NPK forholdet

Når du ser på kommercielle gødning emballage, vil du se tre numre. Dette er NPK forholdet og angiver hvor meget af gødningen indeholder en særlig næringsstof. For eksempel, fiskemel giver en 5-3-3 NPK forholdet, så det indeholder 5 dele kvælstof, 3 dele fosfor og 3 dele kalium. Bruge NPK forholdet til at vælge en gødning, der opfylder behovene i din jord. Selv ved brug af organiske materialer, som gødning, er det godt at vide mindst det omtrentlige NPK forhold, så du kan sikre, at de planter behov opfyldes.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com