Hvordan virker Radiant gulv varme?

March 1

Strålende systemer brug konvektion at sprede varmen

I modsætning til de fleste traditionelle hjem varmesystemer stole radiant gulv varme ikke på aftræk varmluft til at sprede varmen gennem et værelse. Strålevarme overførsel opstår, når elementer inden for sal, selv er opvarmet, omløb stigende varmen fra gulvet rundt i resten af rummet i en proces kaldet konvektion. Gulvet kan opvarmes på flere måder: via luften, elektricitet eller vand. Hjem radiant gulv varme systemer er typisk enten elektrisk eller "vandbaseret" design. Først af disse kan være installeret som et separat lag, men elektriske systemer bruger oftest elektriske kabler sat i beton på grund af dens tykke, varme-ledende konsistens, der kan lagre og udstråler varme timer efter den første varme proces. De hydronic eller flydende systemer udnytter en kedel, der opvarmer vand, som pumpes derefter gennem rør i gulvet eller under det færdige gulv.

Typer af gulvet anlæg

Elektrisk eller hydronic radiant gulv varme systemer kan hver installeret i mere end én måde. I "tørre" anlæg indtager varmeelementer deres egen lag mellem en permanent undergulvet og en færdig lag ovenfor. Elvarme installeret som et separat lag generelt bruger plastik måtter, der indeholder de elektriske ledninger og placeret på undergulvet. For "våd" installationer, dem hvori varmeelementer er sat direkte i betonen, kan de elektriske elementer enten installeres inden for to inches af overfladen af den betonplade som det hældes under opførelsen, eller tilføjet inden for et nyt lag af beton eller et lag af tilsvarende-teksturerede materialer såsom gips. En betonplade, normalt ubehageligt koldt om vinteren, bliver et fint varmeapparat, når varmelegemer er installeret, da det er i stand til at gemme varme i mange timer. Den lagrede varme stiger gennem Gulvbelægning i luften uden støv eller allergener tilknyttet tvunget-luft varmeanlæg. De bedste færdige gulv overflade for strålevarme systemer er generelt keramiske fliser på grund af sin varme-ledende kvaliteter, der ligner beton. Trægulve eller tykke Gulvtæpper, som har tendens til at fungere som isolatorer, kan reducere effektiviteten af hele radiant gulv varme system og nødvendiggøre, at skrue op for varmen. Desuden kan varmen knæk eller ellers skader fine trægulve.

Effektivitetsgevinsterne af Radiant gulv varme

Radiant gulv varme er mere effektiv end elektriske baseboard varmeapparater eller tvunget-luft varme, som har tendens til at miste nogle varme som de opererer. Hydronisk (vandbaseret) systemer er især effektiv, fordi deres kedler (ligesom radiator systemer) kræver forholdsvis lidt elektricitet til at drive. Derudover kan kedler operere fra solenergi, træ, naturgas eller olie i stedet for nytte-genererede elektrisk strøm. "Våd" elektrisk eller hydroniske anlæg, der bruger standard electric power er den mest omkostningseffektive, da de kan blive varmet op i nedre-rate perioder som natten timer og lov til at udstråle passivt i løbet af dagen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com