Hvorfor blomst strukturer tørre op som frugter udvikle?

January 29

Hvorfor blomst strukturer tørre op som frugter udvikle?

Alle blomster tjener samme formål – at producere levedygtige frø, der sikrer artens overlevelse. Blomsterne indeholder de plantedele, der fremmer bestøvningen. Når bestøvning er opstået, blomsterne er ikke længere nødvendige, og de visne væk.

Funktion

Blomsterne er normalt enten kronblade eller dækblade, som er modificeret blade. Blomstrer tiltrække befrugtere med deres farver og dufte, leverer landing plads for bestøvere, der kræver det, og kan have mærker--synlige eller usynlige for det menneskelige øje--for at guide bestøvere til plantens reproduktive organer.

Proces

Når en blomst åbner, er plantens reproduktive organer, de kvindelige støvveje og/eller de mandlige støvdragere, udsat. Insekter, fugle, vind eller lejlighedsvis andre arter som flagermus, kan derefter udføre bestøvning.

Frugt dannelse

Efter bestøvning udvikle de befrugtede æg sig til frø. For anlaeg, der fremstiller spiselige frugter, er frø ofte indkapslet i frugtkoed belægninger, der tiltrækker fugle, insekter, dyr eller mennesker, der spiser frugt og sprede frøene af udskillelse efter fordøjelsen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com