Hvorfor er benporcelæn så dyre?

October 31

Alle keramik, herunder Bordservice, er keramik, stentøj og porcelæn. Inden for kategorien porcelæn er der hard-paste, hentedes og benporcelæn. Adskiller sig ved sin lyse hvide farve, gennemskinnelighed og styrke, benporcelæn er den mest berømte og dyreste form af fine porcelæn.

Porcelæns historie

Porcelæn datoer tilbage til Shang-dynastiet i Kina (16. til 11. århundrede f.kr.), men det var ikke indtil Han-dynastiet (206 f.kr. til 200 e.kr.) at det gjort sin vej til England. Der, omfavnede pottemagere kunstform, kalder det "Kina" på grund af dens oprindelsessted.

Tre typer af porcelæn

Hårdt-paste Kina omfatter Kina clay (også kaldet "kaolin": en blød, hvid ler først udvindes fra Kao-ling bakkerne i Guangxi, Kina), petuntse (en feldspathic rock jorden ned og blandet med Kina clay) og flint. Fyret ved meget høje temperaturer (op til 1.400 C eller 2,552 F), det færdige produkt typisk har en grå eller blå farvetone og chips nemt. Hentedes porcelæn, lavet af Kina clay samt petuntse og "fritte," et jorden glas-lignende materiale, brande ved lavere temperaturer (1.100 C eller 2,015 F), og er skrøbelige og porøse, hvilket gør det uegnet til at holde væsker. Bone china består af knogle aske, petuntse og Kina clay. Fyret på de samme høje temperaturer som hårdt-paste Kina, er det stærke, chip-resistente, helt vandtæt og typisk lyse hvid farve.

Bone China historie

Firmaet dansk keramik Spode lavet et vigtigt avancement til Kina i slutningen af 1700-tallet. Etableret af Josiah Spode jeg, selskabet oprindeligt viste sig gengivelser af kinesisk keramik samt originale værker. Josiah Spode II, som overtog familievirksomheden i slutningen af 1700-tallet, var fast besluttet på at skabe en stærkere, lysere Kina. Eksperimentere med forkalkede kvæg knogler, opdagede han, at han kunne skabe en ren hvid farve og styrke porcelænet, så det færdige materiale kunne være ganske tynd---delikat og gennemskinnelige---mens stadig modstå chips og pauser. Andre engelske pottemagere omfavnede hurtigt brugen af knogle aske i Kina.

Processen

Formlen Spode udviklet, bruges af dansk pottemagere til denne dag, er cirka seks dele knogle aske, fire dele petuntse og tre og en halv dele Kina clay. Knogle aske kommer fra knogler, typisk fra dyr behandles for hundemad. Renset for alle resterende kød og lim, er knoglerne opvarmet til 1000 C (1832 F--bare en smule varmere end krematorier) og jorden til aske skal blandes med petuntse og ler.

Bekostning af benporcelæn

Erhverve materialer til benporcelæn er dyrere end dem, der anvendes til de fleste hårde-paste og hentedes porcelæn. Derudover dekorerer pottemageri, der producerer det deres brikker med emalje og andet trykning materiale, tilføjelse til både design-og produktionsomkostninger. Veletablerede, århundreder gamle pottemageri, Spode og Wedgewood, bygget deres omdømme på kvalitet og design. Samlere sætter pris på de træk, der kan findes udelukkende med benporcelæn: smukt designede, gennemsigtig og delikat endnu stærk nok til at være praktiske for fine spisestue eller andre anvendelser. Benporcelæn er en luksus og er prissat i overensstemmelse hermed


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com