Hvorfor er der en masse statisk fra min tørretumbler?

August 18

Statisk elektricitet i din tørretumbler kan gøre dit hår stå på slutningen, bogstaveligt talt. Det er ikke behageligt at sætte på din favorit skjorte eller trøje og føle den statiske opladning på tværs af din krop. Tørretumbler statisk elektricitet har et videnskabeligt grundlag, men du kan bekæmpe elektricitet med flere løsninger, så næste gang du tørre dit tøj det ikke vil blive en hår at hæve begivenhed.

Elektroner forklaring

Apparatets producent LG forklarer, at når tøj bevæge sig rundt i tørretumbleren, friktion skaber en elektron udveksling. Disse artikler med ekstra elektroner er negativt ladede, mens de artikler, der mister elektroner, kaldes protoner, er positivt ladede. Varerne tiltrække hinanden i det mål at blive neutral. Dem med ekstra elektroner forsøger at kaste elektronerne, mens dem med alt for få elektroner søger elektroner. Denne proces forårsager en elektrisk ladning, ofte kaldet statisk klamre.

Mere statisk om vinteren

Cornell University tilbyder en forklaring på, hvorfor du kan opleve mere statisk i din tørretumbler i vinteren. Da luften er tørrere i vinteren, har elektroner en hårdere tid flytte. Vand fungerer som en elektrisk leder. Når luften er fugtig, om sommeren, kan elektroner flytter nemt så du er ikke så tilbøjelige til at opleve statisk klamre. Fugten i luften frigiver ekstra elektroner, så objekterne søger ekstra elektroner kan få adgang til dem lettere.

Tørretumbler ark

Tørretumbler ark er belagt med smøremiddel og fugtighedsbevarende middel kemikalier, der smitter af på tøjet. Fordi tøj er alle belagt med dette stof, det forbliver neutral eller tomt når det gnider sammen, og den statiske klamrer er afladet. De fugtighedsbevarende midler også hjælpe tøj bo fugtig, som også hjælper med afladning af statisk.

Bekæmpelse af statisk

Tørretumbler ark er blot en af de måder man kan bekæmpe statisk i din tørretumbler. Andre forslag omfatter ikke over tørring af tøj; holde dem lidt fugtig til at forhindre den elektriske ladning. Tørring færre artikler af tøj på en gang reducerer mængden af statisk elektricitet, der kan bygge op i din tørretumbler. Aftørring ned tørretumbler med et vådt håndklæde, før du bruger det kan også varetage nogle af statisk elektricitet. Et naturligt alternativ til tørretumbler ark er eddike; Tilføj 1/4 kop eddike til skylning når du vasker tøjet.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com