Hvorfor er der myrer i en køkkenhave?

October 19

Myrerne kommer til din have, fordi det har nice, løst snavs for dem at tunnel og reden i. De blive fordi de have afkom til bagtil og fordi haver er fulde af mad. Før du kører på jagt efter bug spray, bør du forstå, at mens der er nogle plante-ædende myrer, fleste er rovdyr. Det betyder, at de fleste myrer i haven er faktisk en god ting af to årsager – giver jord beluftning og pest control.

Om myrer

Myrer er insekter af ordenen Hymenoptera, familie Formicidae--så opkaldt for deres karakteristiske sekretion af myresyre. Inden for denne familie er omkring 300 kendte slægter og næsten 9.000 arter af myrer på verdensplan. Myrer har eksisteret i mindst 80 millioner år, at dømme ud fra fossile rester i rav. De er nært beslægtet med hvepse og beholde en lignende stinger, som de bruger til at beskytte sig mod fjender.

Myrer som jordforbedringsmidler

Myrer er meget sociale insekter hvis tunneling vane tjener til at vende og lufte jorden, hvilket gør dem nyttige for at forbedre skørhed, eller crumbliness, af jord i haven. Derudover hjælpe myrer til at nedbryde kompost af latrintømning på rådnet plantemateriale og undertiden introducere gavnlige mikroorganismer og svampe til bunken mens udgravning deres reder. De også støtte i mineralske distribution, som kan øge niveauet af kalium og fosfor.

Myrer og bladlus

Selvom de sjældent skade planterne direkte, kan myrer introducere skadelig bladlus til haven. Bladlus udskiller en sukkerholdig stof kaldet honningdug, som myrer bruges som mad. Derfor myrer ofte bringe og beskytte deres insekt "køer" fra andre insekt rovdyr som mariehøne larver, så de kan "mælk" dem til eget brug. Dette symbiotiske forhold mellem myrer og bladlus kan resultere i et bladlus angreb i din have. Heldigvis, du kan normalt styre bladlus økologisk ved periodisk sprængning dem ud stængler med vand fra en haveslange.

Leve med myrerne

Ofte er reaktion på myrer i haven at nå for pesticider. Mens denne impuls er undertiden forståeligt, når skadedyr æder din værdsatte grøntsager, forårsager myrer normalt ikke skade. Selv i betragtning af potentielle bladlus problemer opvejer fordelene af myrer i haven negativer. Ud over jordforbedring er myrer ofte ansvarlige for bestøvende planter. Så næste gang du ser travl myrer i haven, være inspireret af deres industri og takke dem for deres hjælp med at gøre din have et mere produktivt sted.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com