Hvorfor er drivhusgasser i forhold til et tæppe?

June 4

Hvorfor er drivhusgasser i forhold til et tæppe?

Visse gasser, der hjælper fælde varme i atmosfæren kaldes drivhusgasser. Drivhusgasser spiller en vigtig rolle i at holde jorden varm nok til at opretholde livet; stigende koncentrationer af drivhusgasser i jordens atmosfære, kunne imidlertid potentielt har skadelige langtidsvirkninger.

Funktioner

Drivhuseffekten er faktisk afgørende for livet på jorden. Ifølge "Væsentlige miljø," uden det kan jordens overflade være så meget som 59 grader Fahrenheit koldere i gennemsnit. Som et tæppe hjælper drivhusgasser med at holde temperaturen på jordoverfladen varmt nok for livet. Når det kommer til drivhusgasser, men det er muligt at have for meget af en god ting.

Funktion

Solar stråling passerer gennem jordens atmosfære og absorberes, stigende overfladetemperatur; som Jordens overflade varmer, udstråler det varme i form af infrarød stråling. Drivhusgasserne absorberer og igen udstråler nogle af denne infrarød stråling tilbage til jorden. Ligesom et tæppe hjælper en drivhusgas til at holde i den varme, der ellers kunne være udstrålede ud i rummet.

Betydning

Ifølge Det Mellemstatslige Panel om klimaændringers fjerde vurderingsrapport i 2007, gennemsnitlige overfladetemperatur på jorden steget med rundt regnet 1 grad Fahrenheit i løbet af 1900-tallet. IPCC-rapporten fandt også, at atmosfæriske CO2-koncentrationer var steget fra 280 dele pr. million før den industrielle Revolution til 379 ppm i dag. Forfatterne konkluderede, at disse ændringer var primært på grund af menneskelige aktiviteter, især afbrændingen af fossile brændstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com