Hvorfor er min granit forfængelighed får mørkt når det er vådt?

October 18

Granit er en naturlig sten, der anvendes som tæller og forfængelighed toppe i mange køkkener og badeværelser. Denne sten kommer i en bred vifte af farver og stilarter, hvoraf nogle er lyse i farven. Ingen to granitten er nøjagtig ens, hvilket betyder, at nogle sten kan være mere tilbøjelige til at blive mørkere ved kontakt med vand. Lære, hvorfor dette sker kan også hjælpe dig med at tage skridt til at stoppe det.

Granit overflade

Granit er betegnelsen til et kommercielt tilbydes krystallinsk stone. I virkeligheden, ikke hver sten sælges som granit faktisk er granit. Nogle sten kan være gnejs eller gabbro, snarere end ægte granit. Det betyder, at mens hver af disse sten vil indeholde nogle niveau af glimmer, silikone, kvarts og feldspat, de er sat sammen kemisk forskelligt fra hinanden. Nogle mørke farvede sten vil være meget tæt, med en tætvævet krystallinsk struktur. Andre lys farvet sten har en langt mere åben struktur på deres overflade, der består af tusindvis af bittesmå revner og porer usynlige for det blotte øje.

Vandindtrængning

Nogle granit forfængelighed toppe er yderst porøs, og er dækket af mikroskopiske huller, gruber og revner. Når vand eller anden væske der er tilbage på toppen af granit, sive små mængder af det ind i sten gennem sine mange porer. Når den overflade spild af vand er visket væk, vises stenen mørkere hvor vandet staaende. Hvad du ser er vand fanget inde i granit, fylder disse huller. Vand mættet sten ser mørkere, indtil vandet fordamper og efterlader stenen.

Permanent farvning

Mens de fleste vand pletter og mørke områder i sidste ende lette og lade stenen, er dette ikke altid tilfældet. Vand, der indeholder store mængder af jern, for eksempel, kan deponere dette mineral inde i stenen. Dette permanent bliver mørkere og discolors i granit, da mineralet ikke vil fordampe med vandet. Andre væsker, som kan plette overfladen af stenen permanent er olier, herunder fingerspids olier, såvel som sæbe, vin, kaffe, blæk, hårfarve og fødevarer, såsom blåbær eller tomater. Enhver væske kan trænge ind og enten midlertidigt eller permanent mørkere stenen.

Stop mørkere

Vand, der midlertidigt mørkner toppen af en granit vanity top er en god indikator for, stenen er en kandidat til forsegling. Fangere er vand eller silikone-baserede polymerer, der trænger gennem de lille porer i stenen og fylde dem usynligt. Dette medfører vand og andre væsker til at forblive på overfladen af granit, i stedet for siver inde i det. Sealere bryder over tid, især hvis de har været i kontakt med syrer eller nogle rengøringsmidler. Når en godt forseglet sten stopper beading vand ud af overfladen og begynder at blive mørkere, er det på tide til reseal stenen.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com