Hvorfor er min japansk ahorn dreje grøn?

December 12

Hvorfor er min japansk ahorn dreje grøn?

Japansk ahorn eller Acer palamtum, er en løvfældende træ ofte bruges som en pryd for dens form og løv. Der er mange sorter bemærkelsesværdige for forskellige vækst vaner, blad form og løv farver eller mønstre. Det kan være frustrerende eller alarmerende når en japansk ahorn skattede for brilliant, unikke farve begynder at blive grøn. Denne farveændring kunne være forårsaget af en række faktorer og kan eller kan ikke behandles.

Normale sæsonmæssige farveændring

Der er hundredvis af japansk ahorn kultivarer, der udviser stor variation i bladform, vane og farve. Typisk, men japanske maples fremvise deres mest strålende farver i foråret og falde. Nogle sorter kun opleve farveændring i efteråret. Så medmindre ahorn træet er af en bestemt sort, der er kendt for at bevare dens farver gennem sommeren, forvente en vis grad af farveændring i de varme sommermåneder.

Utilstrækkelig lys

Nogle japanske ahorn kultivarer, der normalt har røde blade kan lysne og blive grøn, hvis de ikke får tilstrækkelig sollys. Denne art foretrækker fuld sol til halvskygge, men visse sorter er mere tolerante over for skygge end andre. Hvis for meget skygge er et problem, overveje at transplantere træet, før det bliver ganske veletableret.

Unge og energiske

Texas A & M Extension Service hævder at lejlighedsvis unge, kraftigt voksende træer kan miste deres strålende farver. Når ahorn naturligvis bremser dens vækstrate kan det genvinde sin oprindelige farve.

Næringsmangel

En japansk ahorn lider af en næringsmangel vil typisk have gule eller gul-grønne blade med mørkere årer. Den hyppigste mangel i japanske maples er mangan. Hvis næringsstoffer mangler mistænkes, få jorden testet og ændre eller gøde det ifølge resultater.

Tab af detalje

Selv efter år af perfekt sundhed, kan pleje og farve en broget japansk ahorn miste sin detalje og vende tilbage til sin oprindelige blad form eller farve. Dette betyder blot, at træet er en periclinal chimera, en type af lagdelt mutation, der er normalt stabil. Dog i sjældne tilfælde kan den ønskede, brogede anomali mister dens mønster. Modellen vil forblive i den samme sundhed det var før farveændringen.

Grøn Stock træ

Ofte, en vanskelig at udbrede men ønskede japansk ahorn kultivar vil være podet til grundstamme af et træ med mere standard grønne løv. Denne "grønne" plante base kan stadig sende op skud. Hvis skud ikke er beskæres tilbage tidligt, de vil blad ud og kan i sidste ende dominerer over den ønskede farve. Beskære uønskede filialer, så snart de er bemærket.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com