Hvorfor er min Lantana planten dø?

May 12

Hvorfor er min Lantana planten dø?

Lantanas giver en eksplosion af farve til hjemmet haven i nuancer som orange eller lilla samt året rundt grønne løv. Disse stedsegrønne buske vokser typisk 1 til 6 fod i højden, afhængig af sort. Selvom værdsat for deres hurtige vækst og extended dækfrøede, der varer fra forår til vinter, kan lantanas opleve en alvorlig svampesygdom, der fører til døende planter.

Forebyggende pleje

Opfylde lantana pleje krav på et konsistent grundlag som sunde planter har en bedre chance for at undgå og inddrive fra problemer som sygdom end usund. Vokse lantanas i områder, der giver fuld soleksponering, fordi lantanas udføre godt i varme temperaturer og direkte sol. På grund af deres præference for solen, overrisle lantanas med ca 1 inch vand ugentligt. Brug en direkte-til-jord metode såsom drypvanding til at holde blade tør som et middel til at undgå svampesygdomme problemer, der trives i fugt. Lantanas tolerere nogen form for jord så længe det er fugtig og godt drænet.

Problemer

Botrytis blight, også kaldet grå skimmel, er en fælles sygdom af lantana planter. Denne sygdom er en svampeinfektion forårsaget af patogenet Botrytis cinerea. Angriber andre værter som fuchsia og hortensia, vises botrytis blight oftest under fugtige, regnfulde vejr med temperaturer nær 60 grader Fahrenheit. Botrytis blight spreder sig sporadisk på vind og vand fra inficerede plantevæv på ikke-inficerede lantana planter.

Skader

Botrytis blight på lantanas resultater i kvist dieback og generel tilbagegang. Blight sygdom forårsager en grå skimmelvækst over områder af døende plantevæv, der forekommer på hver del af anlægget herunder blomster og løv. Kig efter denne grå-hued skimmel ledsaget af brune pletter. Sort svampe vækster kan udvikle, samt, mod slutningen af sommeren. Udvikle blomster kan ikke blomstre. Blomster i flor ofte henfald, misfarve og falde til jorden. Hvis du er usikker på, om dit anlæg er inficeret med botrytis blight, kontakt en autoriseret professionel eller bringe en prøve til din udvidelse agent for en præcis diagnose.

Løsninger

Styre botrytis blight på lantanas ved første beskæring væk og ødelægge angrebne plantedele. Indsamle og ødelægge planterester, samt, for at forhindre yderligere spredning af svampe i hjemmet haven. Sterilisere sakse og andet udstyr mellem hvert snit. Kontakt din lokale county Udvidelsesagenten for at diskutere potentielle fungicider som bakterier-baseret Bacillus subtilis eller kemiske fungicid med aktive ingrediens chlorothalonil som applikationer giver yderligere kontrol for alvorlig sygdom.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com