Hvorfor er min mynte plante vokser med sorte pletter på bladene?

March 1

Hvorfor er min mynte plante vokser med sorte pletter på bladene?

Mynte (Mentha spp.) vokser ihærdigt, men selv denne hårde plante, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, er ikke immune over for problemer. Når mynte starter voksende sorte pletter på bladene, dine planter sandsynligvis lider af blad forpester eller fremskredne stadier af mynte rust. Når mynte udvikler sorte pletter, er det vigtigt at handle hurtigt for at forhindre sygdommen i at spredes.

Blad forpester

Blad forpester påvirker mynte planter allerede i en svækket tilstand, normalt fra mint rust. Selvom ikke en almindelig sygdom, fungerer blad forpester hurtigt, forårsager hele blade at vende sort og falder for tidligt. Blad forpester svamp (Cephalosporium spp.) kan ramme alle tider af året, men du er mest tilbøjelige til at se det under fugtige vintre og cool våd falde eller foråret vejr.

Mynte Rust

Langt mere udbredt end blad forpester, mynte rust svækker mynte planter, og hvis venstre umarkeret, det kan sætte scenen for blad forpester at tage fat. Mynte rust vises først som orange pletter på bladene i slutningen af foråret og sommeren. I sensommeren, mynte rust vises gule og fald, steder ser sort. Steder er forårsaget af svampesporer af mynte rust fungus (Puccinia menthae).

Fjern angrebne planter

Grave op og kassér mynte planter lider af avancerede mynte rust hurtigst muligt, ideelt før steder bliver sorte, men selv efter at sygdommen skrider frem, kan du styre spredning ved at slippe af med de angrebne planter. Hvis du bemærker tidlige stadier af rust på andre planter i området, afbrød de angrebne blade. Mynte, der har blad forpester bør også kasseres, så der er ingen måde at helbrede sygdommen.

Holde den ren

Når du arbejder med mint planter ramt af sygdomme som mint rust og blad forpester, desinficere dine værktøjer hver gang du flytter til et nyt anlæg eller til en sund del af en syge plante. Holde en lille spand af lige dele sprit og vand i nærheden, og dyppe din sakse, hænder og andre værktøjer i løsningen, mens du arbejder. Efter afslutningen af enhver beskæring, leaf fjernelse eller plante fjernelse, desinficere dine værktøjer igen og overlade dem til luft tørre før du lægge dem væk.

Dyrkning praksis

Mens god plante pleje ikke er en garanti mod mynte rust og blad forpester, holde dine planter sunde hjælper med at forhindre sygdom problemer. Dyrke mynte i fuld sol eller let skygge og holde jorden konsekvent fugtig. Hvis du er voksende mynte i containere, holde den potning mix konsekvent fugtig. Mynte vokser aggressivt og kan være invasive. Om muligt dyrke denne duftende urter i en stor container til at holde det fra at sprede.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com