Hvorfor er min Pole bønner bryde & døende?

March 3

Hvorfor er min Pole bønner bryde & døende?

Selv om hjemmet haver kan indeholde en bred vifte af vegetabilske planter, giver bønner ofte hjem gartnere med en favorit grundpille. Både bush bønner og pole bønner har lignende krav til jord og vand og vokse godt i gennemsnit have jord. Pole bønner kræver imidlertid ofte ekstra pleje for at holde de lange stængler fra at bryde.

Pole bønner

Pole bønner danne lange stængler og espalier, som tillader dem at vokse vandret. Denne egenskab er ofte den vigtigste overvejelse til gartnere med begrænset overflade plads. De fleste sorter af pole bønner planter producerer en længere udbytte af bønner. Pole bønne sorter omfatter blå sø, Kentucky blå og Kentucky spekulerer. Disse bønner begynde producerer omkring 65 dage efter plantning.

Support

Uden ordentlig støtte i haven, stilke på pole bønner har tendens til at bryde og krølle til jorden og dør. Pole bønner kræver en 5 til 8 fod høje støtte. Plante dem ud for en tall haven hegnet kan hjælpe med at yde den nødvendige støtte; ellers, en separat struktur kan holde de lange stængler fra jorden. Bean espalier eller høje stillinger er passende strukturer for disse vertikale bean planter. Sømning 10 til 15 lange negle i en glat pole vil give vinstokke og slyngtråde noget at fange, mens espalier kommer med lodrette sprosser eller ledninger, der indeholder de nødvendige kendetegn. Vind og forbipasserende kan frigøre stilke og forårsage brud. Hvis du opdager din pole bønner bryde, forsigtigt tillægger stilke understøtter med blød streng, binde dem på plads hver 6 til 10 inches.

Sollys

Pole bønner kræver fuld sollys til at danne stærke, robuste stilke, at modstå breaking. Utilstrækkelig sollys kan forårsage langbenet vinstokke, der bryder som løv og bønner oprette vægt og pres på svækket stilke. Plante din pole bønner i et område af haven, der modtager fuld sollys og holde overhead grene trimmet for at undgå stængel brud på grund af utilstrækkelig sollys.

Overvejelser

Ud over utilstrækkelig støtte og minimal sollys kræver pole bønner jord næringsstoffer og fugt. Også lidt af en af disse kan føre til en svag, usunde stængel, der kan bryde før bønnerne modnes. Minimere stængel brud ved at holde jorden lidt fugtig i nærheden af dybden af rødderne. Afhængig af dit klima skal du anvende 1-2 inches vand pr. uge. Bønner kræver kvælstof til at vokse stærke stilke. Hvis dine bønner har tilstrækkelig støtte, sollys og fugtighed, kan en ernæringsmæssige mangel være synderen. Afhjælpe dette ved hjælp af en kvælstofgødning, der er mærket til brug med bønne planter.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com