Hvorfor er mine asparges dreje Brown?

April 1

Hvorfor er mine asparges dreje Brown?

Asparges, et medlem af liljefamilien, er en staude vegetabilske afgrøder at funktioner lange, mørke grønne spears, fine flagrende blade og spiselige skud. Et dagligt syn i mange haver, asparges planter kan være produktiv i op til 15 år med ordentlig pleje. En lav vedligeholdelse plante, asparges vokser godt i de fleste jordtyper, så længe der er god dræning.

Plantning

For optimal udplantning og asparges produktion, købe årige, sygdomsfri kroner fra et postordrefirma eller et havecenter. Kronen er komprimeret stilken og forbundet rodsystem af en ung asparges plante. En krone kan producere 1/2-lb. Spears årligt. For de bedste vækstbetingelser, plante asparges når jorden har varmet op til 50 grader Fahrenheit. Hvis udsat våde, kolde jord for en længere periode, asparges planter kan blive modtagelig for sygdom og rådne. Naturlig gødning for asparges omfatter husdyrgødning, benmel, blodmel og træ aske. Betragtes som en hårdfør plante, kan asparges udstille en rusten, brunlig farve når ramt af rust og fusarium.

Rust

Rust (puccinia asparagi), en af de mest almindelige sygdomme, asparges, kan forårsage områder af brun misfarvning på anlægget. Identificere karakteristika af rust omfatter små, ovale, gullige pletter på stilke og grene, at blive omgivet af gullig-orange, kop-formede strukturer som sygdommen forværres. Som rust overtager, anlægget viser aflange, rødbrun pulverformige masserne (deraf navnet "rust") der bliver mørkere i farven og til sidst bliver sorte. Du kan behandle rust ved at anvende en godkendt fungicid spray.

Fusarium

Fusarium, en art af svampe, der påvirker asparges, er til stede i alle asparges-voksende områder i USA. Når svampene inficere en asparges plante, er stilke visnesyge, turn gul og deres vækst hæmmet. Efterhånden som sygdommen skrider frem, at spears kan blive brune. Denne type af jord-bolig svampe er langlivede og lever af rådnende asparges restprodukter og organisk materiale i plantens omgivende jord. For at begrænse asparges eksponering for fusariumtoksiner, behandlet plante nye asparges afgrøder i områder ikke tidligere har været berørt af svampe, krølhår jorden før plantning og bruge frø.

Opbevaring

Fordi det er meget letfordærvelige, harvest asparges i morgen når lufttemperaturen er cool. Fordyb plukkede spears i iskoldt vand for at fjerne enhver varmen fra anlægget og derefter placere dem i plastikposer. Når nedkølet ved en optimal temperatur på 38-40 grader, vil asparges holde for en til to uger.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com