Hvorfor er mine tomat blade gennemsigtig?

August 26

Hvorfor er mine tomat blade gennemsigtig?

Tomater er en favorit af hjemmet vegetabilske gartner. Nem at dyrke og alsidig, de er en commonsense tilføjelse til haven. Desværre, de er modtagelige for nogle skadedyr. Hvis din tomat blade har gennemsigtige pletter, stier eller en samlet gennemsigtige look, kunne det være arbejdet af whiteflies eller leafminers

Whiteflies

Whiteflies er lille men letgenkendelige skadedyr af tomat. De ligner meget små hvide møl. Du vil sandsynligvis se dem flyve op fra undersiden af bladene i sværme, når du rører ved anlægget. Whiteflies feed på sap inde i bladet, forårsager en hvid stippling. Hundredvis af disse små hvide pletter kan give bladet en gennemsigtig udseende. Til sidst, angrebne blade bliver gule eller bronze og aflevere anlægget.

Kontrol

Kontrollere whiteflies med insekticider er ikke let, da de er meget mobile og forekommer på undersiden af bladene. En kraftig vandstråle fra slangen sprøjtede på undersiden af bladene på en regelmæssig basis kan hjælpe vaske umodne whiteflies og æg fra anlægget. Støvsugning voksne fra anlægget med en håndholdt vakuum kan også hjælpe. Disse metoder fungerer bedst hvis afsluttet om morgenen før voksne er varm nok til at tage flugten.

Leafminers

Voksne leafminers er lille sorte og gule flyver. Du kan aldrig se deres maddiker, som de foder i mellem de øvre og nedre blade overflader. Som de tygge sig igennem kraterets blad, forlader de bag gennemsigtige, hvidlige pletter eller snoede stier. Svære angreb kan forårsage blade til for tidligt at aflevere anlægget.

Kontrol

Undgå brug af insekticider hvor det er muligt, som de kan dræbe de naturlige prædatorer ansvarlig for størstedelen af leafminer kontrol. Beskære og ødelægge stærkt angrebne grene. Fjerne og ødelægge afgrøden kuld i slutningen af vækstsæsonen at reducere overvintrende websteder. Hvis insekticider, skønnes nødvendigt, anbefaler University of California produkter, der indeholder den kemiske spinosad.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com