Hvorfor har min blå Hydrangea begyndte at producere Pink blomster?

November 18

Hortensia med pomponer i blå eller pink er et almindeligt syn i løbet af sommeren i det sydlige USA. I modsætning til de fleste andre blomster, kan disse blomstrer ændre farve, afhængigt af typen af jord, hvor hortensia er plantet. Hortensia blomster bliver blå i sur jord og pink i basisk jord. I neutral jord er de blålig-pink eller lilla.

Pink til blå

Hvis din blå hydrangea har slået pink, skyldes det, at din jord er basisk eller har en høj pH. Tilføje aluminium-sulfat til jorden vil igen blomsterne blå. Aluminium-sulfat ændres jorden til Sure, eller lav pH. Det er nemmere at ændre pink blomster blå end omvendt. Det er fordi det er nemmere at tilføje aluminium til jorden end at trække det.

Aluminium-sulfat

Brug 1/2 ounce af aluminium sulfat per gallon af vand. Det skal anvendes flere gange i hele vækstsæsonen. Vand planten først, derefter langsomt hælde aluminium sulfat løsning på jorden omkring hortensia. For hurtigt at tilføje blandingen kan beskadige rødderne.

Lav PH

For blå hortensiaer er en pH-niveau i 5.2 til 5.5 optimal. Tilføje organisk materiale såsom græs udklip, sænker kaffegrums eller frugt og vegetabilsk skræl jorden jordens pH. Hvis jorden har et naturligt lavt pH, det indeholder aluminium og syre og vil producere blå eller lilla hortensiaer uden at blive ændret. Douglas Bailey, en floraculture ekspert ved University of Georgia, anbefaler at bruge en gødning lav fosfor og høj i kalium for blå blomstrer.

Blå til Pink

Hvis du vil ændre din blå hydrangea blomstrer pink, tilføje dolomit kalk til jorden omkring planten flere gange om året. Dette vil hæve pH. Et niveau af 6.0 til 6.2 er ideel til lyserøde hortensia. Bruge en gødning med høje niveauer af fosfor til at forhindre aluminium ind plantens system igen.

Potteplanter hortensia

Dolomit kalk og aluminium-sulfat er tilgængelige på havecentre. Gartnere, der ønsker at ændre farven på deres hortensiaer kan finde det lettere at dyrke dem i potter. Det er nemmere at ændre pH pottemuld i beholdere end pH i jorden i din have. Hvide hortensia kan ikke ændres til pink eller blå.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com