Hvorfor har min Clivia gule blade?

April 28

Clivia miniata kan dyrkes udendørs eller indendørs som en stueplante. Denne plante er relativt hårdføre, men det er modtagelige for bladet gulning når der dyrkes indendørs. Clivia kræver ordentlig pleje og vedligeholdelse for at undgå bivirkninger som bladpletter og gulning.

Identifikation

Clivia miniata, også kendt som natal lily, er medlem af Amaryllidaceae familien. Denne urteagtige flerårig plante trives i halvskygge og når højder på 1,5 til 2 fod. Clivia producerer dejlige blomstrer i nuancer af røde, orange og gul, og er generelt lav vedligeholdelse. Clivia er modtagelige for bladet gulning som følge af forkert vanding og root sygdomme.

Roden sygdomme

Pythium og Phytophthora er to svampe, der kan forårsage root sygdomme i clivia. Planter inficeret med root rot sygdomme udvikle beskadigede rødder, der forstyrrer optagelsen af næringsstoffer og fugt, der forårsager gule blade og stress på hele anlægget. Planter med rod rot ofte bliver gule, visner og dør. Hvis du har mistanke om root rot, kontrollere rodklump for tegn på sygdom. Sund planternes rødder skal være cremet hvid og fast, ikke brun og grødet.

Overwatering

Overwatering er et fælles problem blandt husejere voksende planter indendørs. Indendørs planter kræver typisk mindre vand end planter dyrket udendørs. Overwatering clivia kan forårsage gule pletter udvikle på plante blade og kan forårsage hele blade bliver gule og visner. Ifølge University of Arkansas forårsager overwatering rødder til blevet forarmet af ilt. Vand din clivia, indtil vandet løber fra drænhuller i puljen. Undgå vanding igen indtil jorden er knap fugtig.

Root bundet

En clivia, der bliver root bundet i gryden ofte udvikler gule lavere blade. Planter, der er root bundet ofte har rødder, der fylder hele puljen og endda vokse over toppen og siderne af beholderen. Hvis din clivia udvikler, gulfarvning af de nederste blade, anvende en nitrogen-rige gødning og flytte anlægget i en pot på mindst 1 til 2 inches større i diameter end den foregående container.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com