Hvorfor har min tomater fået brune blade?

October 21

Hvorfor har min tomater fået brune blade?

Tomater er blandt de hurtigst voksende afgrøder i en køkkenhave--så længe de er satset så hurtigt som muligt for at forhindre deres blade fra hængende mod jorden. Havejord kan indeholde en lang række svampe, der gør tomat bladene bliver brune og visner aflevere anlægget. Bladene kan ikke foretage fotosyntese, hvis de bliver smittet med en svamp, og tomatplante kan dø som følge heraf.

Tidlig Blight

En svamp, Alternaria solani, forårsager tidlig blight i tomatplanter. Små, uregelmæssige huller vises på de nederste blade ringmærket i brun og gul. De fleste af skader, der opstår efter frugt har optrådt på tomat vin. Svampen kan også forårsage stilk læsioner og visnen. De beskadigede blade slip til sidst, udsætter de unge tomater til solen skolde, som visner nogle steder på tomat hud. Kontrol infektion ved at fjerne beskadigede blade, sprøjtning med fungicider og rotere afgrøder hver fire år.

Septoria

Septoria lycopersici er en anden svamp, der forårsager brune blade spotting på tomatplanter. Små brune pletter vises efter tomat frugt sæt på anlægget; steder kan vokse op til 1/4 tommer i diameter. De beskadigede blade drop fra anlægget, forlader tomaterne sårbare over for solen skoldplet. Sorte pletter i de brune pletter bekræfter septoria. Fjerne eventuelle inficerede blade, sprøjte planterne med et svampemiddel, fjerne ukrudt fra haven og rotere afgrøder på en fire-årig cyklus.

Verticillium visnesyge

Verticillium er en jord-bårne svamp, der forårsager verticillium visnesyge i tomatplanter. Planter, der er inficeret med verticillium visnesyge typisk dø, før de har en chance for at vokse moden løv og bære frugt. Ældre planter opnå ikke fuld vækst, og deres blade visner, drej til gul til brun, og slip. Rotere haven afgrøder på en fire-årig cyklus og plante wilt-resistente tomatstiklinger i havejord med god dræning.

Sort valnød visnesyge

Rødderne af sort valnøddetræ producerer et giftstof kaldet juglone, der stunts vækst af nærliggende planter. Tomat plante blade kan begynde at visne og drej til gul til brun. Nogle blade kan falde, og planterne kan dø. Den giftige zone fra stammen af sort valnøddetræ kan strække sig op til 80 fod. Der er ingen juglone-resistente tomat sorter; ikke plante tomatstiklinger inden for denne giftige zone.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com