Hvorfor ikke min peber planter får blomster nu?

April 26

Hvorfor ikke min peber planter får blomster nu?

Sammen med tomater er peber planter en af de mest almindeligt dyrkede planter i køkkenhaver. Peber planter kommer i flere varianter, der spænder i modenhed, størrelse, farve og smag. For at producere frugt, skal peber planter først blomstre. Ugunstige dyrkningsforhold kan begrænse en peber plantens evne til at blomstre.

Sorter

Peppers danne blomstrer på forskellige tidspunkter, afhængigt af deres række. Tidlig peberfrugter, tage såsom sigøjner og lilla Bell, producere modne frugter 65 til 70 dage efter plantning, mens andre peberfrugter, såsom Cayenne, så længe 84 dage til modenhed. Planter, der er langsommere til at modne tage længere tid at blomst.

Blossom dannelse

Peber er selvbestøvning planter. Det betyder, at hver enkelt peber plante besidder evnen til at producere nye frø på egen hånd. Blossom dannelsen generelt begynder omkring tre til fire uger før peberfrugterne modnes, selv om nogle sorter kan kræve mere eller mindre tid. Blomstrer starter som små, grønne knopper langs de øverste og ydre segmenter af stilke. Blomstrer åbne for at danne små hvide, gule eller orange blomster. Insekter og vind hjælpe bestøve blomsterne og starte processen med frugt dannelse. Flere faktorer kan påvirke en peber plante kapacitet til at producere blomster.

Manglende evne til at blomstre

Mens nogle peber bare tage længere tid at blomst, kan andre aldrig blomstre. Forhold, der påvirker blomst dannelse omfatter temperatur, belysning og ernæring. Peber planter er en varm sæson afgrøde. Sene forår frost kan dræbe blomsterknopper, der er begyndt at danne, og kan ødelægge hele anlægget. Ligesom mange haveplanter kræver peber fuld sollys til at vokse og blomstre. Dyrkning af disse steder, der modtager mindre end seks til otte timer af sollys kan resultere i en mangel på blomster. For meget kvælstof i jorden har tendens til at øge væksten af løv, men begrænser en peber plantens evne til at producere blomster.

Pleje

Korrekt plantning forbedrer en peber plante blomstrende kapacitet. Vokser disse i solrige steder med god jord at sikre korrekt blomstring. En jord test kan afdække eventuelle usædvanlige niveauer af kvælstof og andre usunde jordbundsforhold. Plantning disse haveplanter udendørs omkring to uger efter den sidste frost i sæsonen vil hjælpe vagt mod uventede frost, som kan resultere i tab af unge blomsterknopper.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com