Hvorfor slår tomat plante blade hvide når sat udenfor?

August 23

Hvorfor slår tomat plante blade hvide når sat udenfor?

Tomater er en af de mest almindelige haveplanter. Tomater er kolde-følsomme planter med lange voksende sæsoner, hvilket gør dem egnede til at starte indendørs i mange klimaer. Disse frugter vokser godt i gennemsnitlige haven jordbund og containere. Desværre kan deres skrøbelige natur vanskeliggøre omplantning. Hvide blade i nye transplantationer kan signalere en lidelse, der kræver behandling.

Solskader

Den mest almindelige årsag til blade dreje hvid i unge tomat transplantationer skyldes intense sollys. Tomatplanter kræver fuld sollys for optimal vækst, men går direkte fra indersiden miljø til den udendørs indstilling kan chokere anlægget og skade de møre blade. Skader forårsaget af solen vises normalt som hvide kanter omkring blad kanter, især langs de mest udsatte blade. Kanterne kan krølle og bryde, forlader en plante med minimal løv.

Jord næringsstoffer

Dårlig jordbund med utilstrækkelig niveauer af næringsstoffer kan føre til lyse blade med hvide pletter. Dette kan vise sig inden for to til tre uger efter omplantning tomatstiklinger udendørs. Kvælstof og fosfor mangler er de sandsynlige syndere i planter med hvide blade. Tidligere blade grønne, gradvist slå hvid er et almindeligt symptom på en ernæringsmæssige mangel.

Sygdom

Ligesom mange andre sorter af haveplanter, kan tomater lider af sygdom. Alternaria er en type af pest, der kan forårsage sund bladene bliver gule eller hvide. For meget fugt i jorden kan føre til svampe betingelser, at bremse væksten af planterne og forårsage blade til at miste deres farve. Blade, som viser mørke kanter omkring de hvide pletter kan signalere tilstedeværelsen af Septoria leaf spot.

Pleje

Hurtig behandling er vigtigt for unge tomatstiklinger sundhed. Disse planter har sjældent tilstrækkelige reserver til at modstå miljømæssige udfordringer. Tomatstiklinger kræver hærdning-off, en proces, som gradvist acclimates unge frøplanter til udendørs miljøer. Placere udplantningsplanterne i solen i et par timer hver dag i perioden for en eller to uger hjælper minimere transplantation chok og sol skader. Ændring af dårlig jord inden omplantning tomaterne hjælper med at sikre tilstrækkelige næringsstoffer. Arbejde vegetativ kompost ind i top 8 til 12 inches af jord til at give et sundt miljø. At holde jorden lidt fugtigt, ikke vådt, fremmer optimal vækst og hjælper med at reducere risikoen for svampesygdomme. Hvis behandlingen er nødvendig, skal du vælge fungicider mærket til brug på tomatplanter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com