Hvorfor viger uld i tørretumbleren?

March 20

Hvorfor viger uld i tørretumbleren?

Du kan ligge på maven ved tanken om høj Renseri regninger eller tid og besvær med rengøring i hånden. Men når det kommer til uld, det er værd at den tid og penge til at følge instruktionerne pleje og gør det rigtigt. Uld krymper mere end nogen anden fiber - så holde det ud af tørretumbleren.

Filtning

Uld faktisk krymper ikke sig selv--det felts. Denne filtning normalt opstår varme, varmt vand og agitation--de betingelser, der findes i en transporterende tørretumbler. Varme og agitation stramme kontakt mellem fibrene i Garnet og garn i stoffet.

Hvorfor

Uld felts på grund af de mikroskopiske skalaer, ligesom fisk skalaer eller helvedesild, langs dens overflade. Når "chokeret" af varme eller ophidselse, løft disse skalaer op; Når fibrene gnider mod hinanden, de låse ned på nærliggende fibre og danne en strammere masse, i sidste ende filtning.

Vaske uld korrekt

Nu hvor du ved aldrig kaste dine uld-ting i vaskemaskinen eller tørretumbler, hvad gør du så? Det er bedst at hånd-vaske uld i koldt vand med en blid rengøringsmiddel og skyl med koldt vand. For at tørre, lægge varen på gulvet eller en tabel, tryk med en håndklæde indtil det meste af vandet er ude, og enten lægge uld artiklen flad eller hænge til tørre.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com