Hvorfor ville en Azalea busk stinke?

January 13

Hvorfor ville en Azalea busk stinke?

Mærkelige, ubehagelige lugte, der stammer fra en azalea busk (Rhododendron spp.) foreslår miljøforhold er skævt. Azalea naturligvis give ikke stinkende blomster, heller ikke gør deres løv eller grene udsender en musky eller jordagtig duft, i modsætning til boxwoods. Hvis du lokalisere ildelugtende dufte med oprindelse fra en azalea, kræves en lille detektiv arbejde at forstå, hvad der kan ske i haven.

Dyr

Forskellige dyr kan forårsage en plante i en have at tilsyneladende blive stinkende. Kig på azalea planten og dens omgivelser for spor. Knækkede grene eller gnavede blade eller knopper tyder på et dyr har besøgt. Klumper af hjorte kan pels, for eksempel, lugte dårligt, så kan enhver dyreblod, der drypper på jorden eller kviste fra en punktering eller skrabe sår. Også kigge efter ekskrementer bunker nær bunden af azalea. Urin også lugter, og selvom det er vanskeligt at lokalisere, ses ofte som en misfarvning eller tørret belægning på bladene. Hvis man, ydre side af azalea lugter, kunne det meget vel være fra urin, herunder fra din egen hund eller kat. Ikke udelukke en døde gnavere eller fugl, der faldt eller kravlede ind i azalea.

Plante Rot

Selvom mindre almindelige, begynder en azalea, der sidder i klamme vand i lang tid at dø af kvælning og root rot. Sjofel jord indeholder stillestående vand end kan forårsage organisk stof i jorden for at rådne og frigive sulfury lugt. Normalt, gartnere plante ikke Azalea i lav, våde snavsede områder i haven, så støder rådnet rødder er højst sandsynligt, at forekomme på nyligt plantet Azalea. En sæsonmæssigt våd periode, brudt kunstvanding linje eller en lavvandet jord, der sidder på toppen af en uigennemtrængelig base som en gammel gårdhave, lag af sten eller et stykke plastik kan alle bidrage til våde forhold, der fører til svampesygdomme og anaerob nedbrydning i jorden.

Skrald

Når haven er frodig og grøn, er det ikke let at spotte debris. Kig rundt azalea busk, samt løfte de nederste grene, at undersøge om enhver skraldet hviler. Hvordan skrald kom der er en anden sag. Vinden kan køre forskellige mad indpakning eller beholder under en plante, eller en alt for dristig eller uhøflig picnic gæst kunne kaste en drik eller et stykke af uønskede fødevarer ind i haven buskene.

Haven ændringsforslag

Spredning kompost, kan økologisk barkflis eller kunstgødning i hele haven føre til mærkelige lugte. Igen, se på tværs af jorden under og omkring azalea om mærkelige snavs i barkflis eller humus laget på jorden er kilde af stanken. Nogle granulerede goedninger lugt af ammoniak indtil chloroformvædet. Barkflis materialer såsom grønne græs klipning eller fugtigt træflis kan afgiver varme og nedbrydes, ofte frigive en sur duft. Øget luftstrøm til tørring kan mindske denne lugt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com