Hvornår bør Sedum beskæres?

September 15

Hvornår bør Sedum beskæres?

Når for at beskære sedum (Sedum spp.) er et spørgsmål, der ikke besvares med blot en simpel dato. Beskæring blomstrende staude, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 10, afhænger størrelsen af anlægget, sorten og hvordan du ønsker det til at se. En kompakt, lavtvoksende sedum kræver forskellige vedligeholdelse beskæring end en høj, sent blomstrende sort.

Før du beskære

Før du beskære din sedum, desinficere dine beskæring værktøjer. Sakse er bedst til at skære tilbage høje planter, mens klip fungerer godt for klemning eller klipning blade. Efter børstning snavs fra værktøj vinger, desinficere vingerne af iblødsætning dem i mindst fem minutter i en husstand desinfektionsmiddel. Efter at have fjernet værktøjet fra desinfektionsmiddel, skyl vinger med rent vand og lad dem tørre, før du bruger dem på dine planter. Gentag desinfektion proces før beskæring en anden plante for at undgå spredning af sygdom.

Klemme for figur

For at tilskynde til forgrening og lav vækst på unge planter, anbefales klemme. For at knibe planten, skal du bruge dine fingre eller beskæring klip til at fjerne center vækst fra toppen af en stilk. Passe på ikke for at beskadige knopper eller lille blad sæt på begge sider af centrum vækst; disse knopper er, hvor de forgrening sker. Knivspids tilbage nye planter, når de er omkring 8 inches høj. Du kan stadig klemme ud op til 2 inches efter blooms begynder at dukke op, men det vil forsinke blomstring. Resultatet er sedum med mere horisontal vækst, mindre lodret vækst og tilføjet fylde.

Sent forår beskæring

En mere alvorlig beskæring er forpligtet til at fremme bushiness på en ældre plante, der har fået top tunge eller langbenet. For at fremme nye plantevækst og få et fyldigere anlæg, skære sedum ved halvdelen i maj eller juni. Nye blomsterknopper vil danne på de afskårne stilke, så du ikke vil være at ofre noget af den prangende display af hensyn til en pænere udseende plante. Vælg et punkt om halvvejs ned en stilk og lige over et sæt af blade til at gøre din cut. Skære rent igennem stokken med skarpe sakse, tager sig sæt ikke at beskadige bladet. Gentag med hver stilk indtil sedum er en ensartet højde.

Tidlige forår beskæring

Nogle sorter af høj sedum, såsom "Efteråret glæde" (Sedum x "Efteråret glæde"), som vokser i USDA zoner 5-9, blomst gennem vinteren og skal skæres tilbage i slutningen af vinteren eller det tidlige forår. Du kan skære sedum tilbage om vinteren så snart blomster fade eller nogen tid efter, at indtil du ser grøn titter fra jorden i foråret. Klippe hele plante tilbage til jordoverfladen ved hjælp af sakse eller bryde stilke på jorden plan i hånden. I foråret, vil sedum genopstå fra rødderne.

Året rundt beskæring

Nogle former for beskæring er nødvendige året rundt. Dette omfatter beskæring ud døde planter vækst og skære ud syge plantemateriale. At fjerne disse fra din sedum som du ser dem vil hjælpe holde værket ser sit bedste, holde den sund og mindre tilbøjelige til svampe- eller insekt skadedyrsangreb. Skære døde stængler ned til bunden af stilken. Trække nogen døde blade, når du ser dem. Fjerne syge dele af anlægget til at holde sygdommen i at sprede. Kontroller, at du skære tilbage langt nok, at du forlader kun sundt plantemateriale. Gøre skåret lige over et blad til ny vækst. Kompost ikke syge sedum materiale.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com