Hvornår de skal starte ært frø

September 19

Ærter er en givende, let at vokse, cool-vejr afgrøde. Afhængig af dit klima, din ært sorter og dine ambitioner, kan du plante ærter som tidligt som i marts, eller så sent som i August. Varmen af sommeren vender ært afgrøder bitter, så tidligt forår og tidlige efterår er de bedste tidspunkter til at høste ærter. Dyrk dine ærter til en lækker sommer snack, salat eller grøntsager til at fryse og nyde hele året.

Timing

Ærter kan plantes fra frø så tidligt som jorden bliver brugbar; de tåle lys frost godt nok til at gå i jorden før alle fare for frost er forbi. I store dele af USA, det betyder så mange som fem uger før slutningen af frost, selv om i de nordligste klimaer, det er tilrådeligt at vente tættere til foråret, når nogen ekstrem frost fare har bestået. Plantning i det tidlige forår vil give en høst i begyndelsen af juni. Ærter som kølige temperaturer og moderat fugt og kan plantes når jordtemperaturer nå frem til en konsekvent 45 grader F. jordbundsforhold skal være tørt nok til at slå over uden at holde sig til spaden. Jord, der er for våd kan forårsage ært frø til at rådne i jorden, så de fleste gartnere forsøge at finde en balance mellem frost og tør jord til at vælge deres plantning tid. Hvis en lang, kold, våd foråret forventes, vente en uge eller to senere end først planlagt. En anden taktik er at bruge højbede for at plante tidlige ærter, som dette vil dræne fugt fra jorden bedre. Hvis du venter for længe på tør jord, kan din ærter komme til at høste i sommeren hedebølger, lammende forventede afgrøden.

Typer af ærter

Engelsk eller haven, sukker snap og sne eller kinesiske ærter alle er populære versioner af ærter til at vokse i hjemmet. Ærter vokser bedst i det tidlige forår eller efterår, hvor temperaturerne er køligere. Engelsk eller have ærter er normalt afskallede, mens de øvrige sorter kan blive spist hel, med skaller på. Populære haven ært sorter anbefalet af landbruget agenter omfatter lille vidunder, Wando, Frosty, oldermand og Green Arrow. Fælles sne ærter omfatter Mammoth smelte sukker, Dværg Gray og Oregon Sugar Pod. Fælles sukker snap ærter omfatter sukker Daddy, sukker Ann og Super sukker Mel. Voksende tid afhænger af sorten, men generelt ærter tage fra 50 til 70 dage til høst. Længere voksende ærter kan løbe ind i problemer i mindre moderat klima, når sommervarmen begynder.

Plantning i bølger

Hvis du vælger flere varme-tolerante sorter som Wando, til en anden afgrøde, kan du plante en anden runde af ærter i midsommer eller sensommeren og høste dem i efteråret. Sen plantning normalt give ikke så meget som tidlige beplantninger, og vil tage lidt længere tid at modne som efterårets kølige temperaturer langsom ærter vækst. Når du planlægger din anden høst, give dig masser af tid inden hård frost forventes at tillade ærter til at modnes så meget som muligt. En god retningslinje er at plante din sen afgrøde fra 8 til 10 uger før den første efterår frost. Nogle gartnere plante tre afgrøder af ærter: en runde af "meget earlies," så "earlies" og derefter deres sene ærter. Et eksempel på en "meget tidligt" sort ville være sukker Ann, en dværg sukker snap ærter. Hvis du bruger tre bølger, plante det andet sæt to til tre uger efter den første ærter plantning, og tredje efter andet har høstet.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com