Hvornår er Kiwi moden i Californien?

May 5

Hvornår er Kiwi moden i Californien?

Kiwi (kiwi deliciosa) gør en fremragende dooryard frugt for Californien gartnere i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8 og 9. Frugterne vokser på store, løvfældende vinstokke, og du kan forvente at høste de første frugter, når vin er fire år gammel. Udbyttet stiger gradvist hvert år indtil vin er fuldt modne, otte til 10 år efter plantning. Californien avlere høste frugterne i efteråret.

Høst dato

Kiwi vinstokke blomst i slutningen af foråret, sat frugt i midsommer og modnes i efteråret. Mens kommercielle kiwi avlere i Californien begynde at høste afgrøden i oktober og fortsætte gennem en del af November, Californien sjældne frugt Grower's Association anbefaler hjem avlere holde høst indtil i hvert fald November 1, og indtil midten af November hvis muligt. Kommercielle avlere pick kiwi tidligt nok til at give tid for forsendelse til butikker, men hjemme avlerne kan vente indtil frugten er på sin sødeste.

Indikationer at kiwier er klar til pluk

Kiwier rådner hurtigt hvis de får lov til at forblive på vinstokken indtil de er fuldt modne og bløde, så du skal høste dem mens de er stadig fast og derefter lade dem modnes off vin. De er klar til at vælge, når frugten er på størrelse med hønseæg. Huden skal være brun og fuzzy, og kødet skal være emerald grøn og oversået med små, sorte frø. Når du vælger dem, udvikle kiwier ikke nogen mere sukker, så du sukkerindholdet så højt som muligt. Kommercielle avlere teste sukker for at afgøre, om frugten er klar til høst, men du bliver nødt til at stole på datoen og de visuelle indikatorer til at afgøre, om frugten er klar.

Picking kiwier

Høst Kiwi af snapping frugt ud af stilken. Alternativt, kan du skære stænglerne flugter med bunden af frugten. For at forlænge høsten, vælge den største frugt først og lade de mindre kiwier vokse lidt mere. Sørg for at du høste alle frugt inden den første falder frost.

Modning kiwier

Kiwier modnes i et par dage når de placeres i et papir eller plasticpose ved stuetemperatur. Du kan angive papirposer på en vindueskarm, men holde plastikposer fra direkte sollys. Til hurtigere resultater, skal du placere en moden banan eller æble med kiwi i en pose. Den modne frugt producerer ethylen gas, som accelererer modning. Fast, friskplukkede kiwier opbevare i køleskabet i flere uger. Fjerne dem at modnes ved stuetemperatur efter behov.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com