Hvornår kan jeg sætte kalk på min gård?

June 23

Hvornår kan jeg sætte kalk på min gård?

Kalk er ofte anvendes til græsplænen og mindre almindeligt anvendt i andre områder i haven. Kalk bruges til at korrigere en pH ubalance, hvor jorden er for Sure til sund plantevækst. Du kan anvende kalk på næsten alle tider af året, så længe du forstår grundlæggende i jordens pH-værdi og formålet med anvendelsen.

Hvad er pH?

Jordbunden er surt eller basisk, og pH er et mål for der. PH-skalaen går fra 0 til 14, 7 er neutral. Lave tal er sure, mens høje tal er basisk. Sure jord begrænser tilgængeligheden af næringsstoffer for planter. Basisk jord har det modsatte problem; der er ikke nok syre i jorden. Hvis din plæne er basisk, forsøg ikke at forbedre det ved hjælp af kalk.

Hvad er kalk?

I forbindelse med haver og græsplæner refererer lime til landbruget kalk, som kan tage form af enten calcitic kalk eller Dolomitsand kalk. Mens calcitic kalk består hovedsageligt af calciumcarbonat, har Dolomitsand lime også magnesium i – typisk mindst 6 procent. Det er normalt fremstillet af slibning naturlige kalksten. Dette stof kommer som regel pulveriseret for nem anvendelse med en roterende sprederen eller drop spreader, enheder, der sikrer en selv afstøvning af kalk over overfladen af din plæne eller haven.

Ansøgning gange

Du kan anvende kalk på næsten alle tider af året. Det er mest effektivt, hvis du anvender det samtidig med at forberede jorden til plantning. Fordi lime bevæger sig langsomt gennem jord - det kan tage op til to år for kalk til at trænge ind 2 inches--dette er din bedste mulighed for at sikre en grundig, selv distribution. Hvis du har brug at anvende kalk, når græsset vokser eller et anlæg er installeret, er det OK. De bedste tidspunkter af året er efteråret, vinteren og foråret, i nævnte rækkefølge. Det er ikke skadeligt at anvende i sommer, det bare være ikke effektiv, når jorden er helt tørret ud. Ikke anvendelse, når jorden er mættet, men som kalk kan klumpe.

På plænen

Selv om græsplæner varierer i deres pH indstillinger afhængigt af turf grass arter, foretrækker de fleste græsplæne græsser en let syrlig eller svagt basisk voksende miljø. Hvis din pH er mellem 5,8 og 7.5, overlever de fleste græsplæne græsser. Uden for disse områder, græsplæne græsser muligvis ikke få adgang til de næringsstoffer de har brug for, og kan vokse sygelig og udsat for sygdom. Undgå dette ved at teste din jord. Indsamle jordprøver fra 10 eller deromkring steder rundt om plænen, bland dem sammen og bruge et hjem testkit til at bestemme pH.

I haven

Lime bruges mindre almindeligt for haveplanter end til græsplæner, men hvis din jord er for sure kan skal du lime for edibles og prydplanter samt græs. De fleste prydplanter er fint med sure jordbund, men mange grøntsager vokse godt på pH niveauer mellem 6,0 og 7,0, så hvis din pH-værdien er lavere end det, du skal måske tilføje kalk. Lime beløb varierer afhængigt af det oprindelige pH niveau og jord type, men generelt mere kalk er nødvendig som jord flytte fra sand til loam til ler. For en sandstrand have, der har aldrig været kalkede, anvendelse f.eks 4 pounds per 100 kvadratfod.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com