Hvornår man skal plante Aspagarus i Bay Area

August 26

Hvornår man skal plante Aspagarus i Bay Area

En asparges seng er en levetid investering. Når denne grøntsag bliver etableret, producerer det i årtier. Asparges, men kræver tålmodighed til at komme i gang og bør kun høstes efter de første to til tre år af vækst. Hvis du vælger den rigtige sort til et mildt middelhavsklima som Bay Area, er asparges normalt en af de første grøntsager til vinden op på din middagsbordet.

Levetiden med det rigtige valg

Mens ingen særlig sort anbefales universelt, vokser asparges godt i alle regioner i USA, undtagen langs Gulf Coast. Hver region har forskellige voksende krav, hvilket gør valg yderst vigtigt. Vækstsæsonen i et mildt klima kan begynde så tidligt som i marts, så længe kronerne får masser af sol; visse sorter er blevet udviklet med disse variationer i tankerne. Hvis du vælger korrekt, kan asparges sengen vare mere end 20 år, hvilket er grunden til disse let at dyrke grøntsager garanterer en separat seng, fra årstidens dyrkning.

Klimazoner

Bay Area og regioner længere falder inde i landet i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8-10, med Stillehavet og indre dale er de to største indflydelser på klimaet og vækstsæson. Med moderat kystnære temperaturer og nogle køligere klimaer indland udgør området en interessant udfordring for nye gartnere. Kroner kan plantes i det tidlige forår og frø i slutningen af vinteren. Du kan også bruge en kold ramme at starte dine planter tidligt og udvide dit vækstperioden.

Sorter

Sorter velegnet til tidlige forår plantning omfatter "Jersey kæmpe," passende for zoner 2 til 9, "Jersey King" for zoner 4 til 8, og "Jersey Knight" for zoner 3 til 10. Asparges kroner sælges efter alder, og enten en eller to-årige kroner er fint. Asparges kan også være fremavlet af frø, men det forsinkelser høst af to til tre år.

Plantning

At have en sund asparges seng, vælge en solrig plet, der vil forblive uforstyrret. Grave en grøft omkring 16 inches dyb og fyld den med 10 inches af jord blandet med kompost. Webstedet bør også være i nærheden af en kilde til vand. Efter at forberede sengen i det tidlige forår, sæt kronerne 8 inches dyb i renden og hver 2 fod eller mere fra hinanden. Dække asparges kroner med flere inches af næringsrig jord, og gradvist fylde i renden som spears modne; asparges vokse hurtigt. For at modvirke asparges Bille fra fodfæste, plante et par persille planter mellem hver asparges krone.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com