Hvornår man skal plante en have i området 5

July 12

Hvornår man skal plante en have i området 5

Det amerikanske Department of Agriculture-defineret voksende område zone 5 omfatter dele af det nordøstlige USA og omfatter staterne i Iowa, Illinois, Missouri og Pennsylvania. Zone 5 er yderligere opdelt i zoner 5a og 5b. De laveste temperaturer for 5a er mellem -20 og - 15 grader Fahrenheit, og 5b nedture er -15 til -10 grader F. mikro-klimaer findes overalt i zone 5. Kontakt den lokale county udvidelse office for at bestemme din klimazone.

Marts-April

De første måneder af vækstsæsonen er stadig koldt, men mange grøntsager gøre det bedre i de kølige dage end i varmen i sommeren. Så snart du kan arbejde i jorden, plante afgrøder som broccoli, gulerødder, løg og ærter. Andre typer af grøntsager, der foretrækker de køligere temperaturer omfatter roer, radiser, roer og asparges. Bruge træk beplantning metoder til tidlig sort grøntsager til at tilføje en anden høst til haven.

April-maj

Da temperaturerne varme op i April og maj, plante bush bønner, kål og blomkål. Du kan plante disse afgrøder i den første uge af April. Andre tidlige forår afgrøder omfatter salat, spinat og kartofler. Sjældnere sorter af grøntsager, der kan plantes i April eller begyndelsen af maj omfatter kålrabi og sennep. Overveje udsæd, et andet plantning af salat i midten af maj til en anden høst.

Maj-juni

Jordtemperaturer varme op i maj og juni, gør plantning af varmt vejr afgrøder muligt. Plant pole bønner og majs sammen for at spare plads og tillade bønner til at tilføje kvælstof til jorden for majs. Andre varmt vejr afgrøder til udplantning i maj og juni omfatter agurker, peberfrugter, rosenkål, sommer squash og tomater. Maj er når du plante cantaloupes, vandmelon og søde kartofler.

Juni-juli

I de tidlige dage af juni, plante succession afgrøder af bush bønner. Du kan plante sommer squash frem til juli. Fjern de brugte planter, såsom salat og spinat. Disse er de måneder, du ønsker at forberede åbne områder til efteråret plantning. Når temperaturerne begynder at køle ned i August, plante roer, radiser og løg. Du kan også plante broccoli og kål til vinter opbevaring.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com