Hvornår man skal plante en have i staten Washington?

September 22

Hvornår man skal plante en have i staten Washington?

Washington har et klima, der er velegnet til at dyrke frodige og frodig haver. Det bjergrige terræn og elevation ændringer betyder gange til udplantning i én del af staten kan være helt forskellige fra dem i en anden beliggenhed kun en kort køretur væk. Planlægning af en vellykket haven tager lidt forskning for at skabe en brugbar plantning tidsplan.

Kende din Zone

Pacific Northwest er identificeret som voksende region 2 af USDA. Washington State dækker voksende zoner 4 til 9, og hver zone har produktionskarakteristika, der vil flytte plantning gange af dage eller endda uger. Højereliggende, har naturligvis endnu køligere klimaer og kortere vækstsæsoner. Opmærksomme på USDA anbefalinger til din zone fundet på enten den nationale Arboretet, Washington State børnehave og landskabspleje Association eller University of Washington Extension Service websites. Eller besøg din lokale landbrugs udvidelse Service office, hvor personalet kan hjælpe dig med at identificere den specifikke zone hvor havestykket er fundet.

Frost datoer

Region 2 gartnere står over for en relativt sent vækstsæsonen fra ca 31 maj til August 31. I Washington, kan lavere højde og kystnære områder have sidste frost så tidligt som 6 April og så sent som i begyndelsen af November. Frost kan være et problem for frugter og grøntsager, der tager længere tid at modne. Spørg din lokale udvidelse service, som vil have de sen frost poster for din specifikke placering til at hjælpe dig vide hvornår man skal sikkert plante. I Washington er det en god idé at plante sorter at modne hurtigere.

Stretching sæsonen

Nogle køligt vejr planter som engelsk ærter kan tåle at blive plantet så tidligt som i marts, men varmere vejr grøntsager som tomater, peberfrugter, majs, bønner, squash, agurker og basilikum er nødt til at vente indtil juni når alle fare for frost har bestået. Koldt vejr afgrøder som grønkål, sennep, broccoli og kål kan håndtere frost og vokse godt i efterår og tidlig vinter. Frø pakker vil have foreslået plantning datoer for alle de forskellige plantning zoner. Matche din USDA plante hårdførhed zone med den foreslåede plantning tid for at særlige frø i den pågældende zone. Dækker dine planter med en plastik cloche kan tillade dig at få dine planter i jorden en uge eller to tidligt og hjælp varm dem så de bliver bedre og sætte frugt eller producere tidligere. En cloche er 3 mil plastik telt lagt over en række af wickets, der dækker dit rækker – i kraft, en slags mini drivhus. Cloche kan også udvide høsten ved at hjælpe planterne overleve tidlige lys frost.

Fugt

Afhængigt af forskellige frø du er plantning, skal du lade din plantning vent indtil jorden tørrer ud efter den regnfulde del af foråret. Washington haver er ofte grundigt gennemblødt i februar, marts og April. Den våde jord kan rådne kimplanter, før de kan blive etableret, ødelægge afgrøden. En veldrænet havejordstykket hjælper dig med at få en tidlig start på foråret plantning.

Farmer's Almanac

Den ærværdige "Farmer's Almanac" har offentliggjort løbende for et århundrede og er fyldt med en guldgrube af havearbejde og landbrug oplysninger herunder plantning gange og voksende sæsoner. Almanakken registrerer og opdaterer oplysninger om hvornår man skal plante fra år til år.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com