Hvornår man skal plante en have i vestlige Maryland?

December 18

Hvornår man skal plante en have i vestlige Maryland?

Køkkenhaver belønner virksomheder, med sund, voksende planter og fuld frugtavl og grøntsagsavl, men er også en udfordring. De kræver planlægning, timing og arbejde for plantning, og så mere arbejde for vedligeholdelse. Dette er især tilfældet i kolde områder som vestlige Maryland US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5 og 6, hvor foråret kommer sent. Få timing og forberedelse ret til at plante en vellykket Maryland have, så stagger din plantninger for at holde det produktive i efteråret.

Sæson

Vestlige Maryland er koldere end den østlige side af staten, og funktioner senere foråret smelter og tidligere falder frost. Start din haven forberedelse en måned før den sidste frost at ændre jord tidligt og få kolde-hardy grøntsager i jorden. Sidste frost i dette område opstår fra midten til slutningen af maj, og så sent som i juni, så start din planlægning midten til slutningen af April.

Site og jord

Site og jord er vigtige aspekter af enhver haven forberedelse. Find et websted, der giver dig fuld sol i seks til otte timer om dagen, med en endnu stigende overflade og god dræning. University of Maryland tyder begynder med 50 til 75 kvadratfod af rummet for at give dig masser af plads. Grave i top 10 inches af jord til at bryde det, og tilføje 4 til 5 inches af organisk kompost til varme og næring i jorden. Tilføje starter gødning pr. producent retninger at øge jord ernæring til udplantning.

Foråret plantning

Plante din første foråret grøntsager efter deres frosthårdførhed. Sætte porrer, skalotteløg, løg, salat, broccoli, ærter, kartofler, radiser, roer og grønkål ud op til tre uger før den sidste frost. Muld disse afgrøder for at beskytte dem, og læg dem på en tidsplan med 2 inches af vand om ugen. Fastsat følsomme afgrøder som majs, agurker, tomater, peberfrugter, bønner, squash og urter, når natten temperaturen stiger til over 65 grader F. Vælg afgrøder der har regionen-passende vækstsæsoner. Muld disse afgrøder, og sætte den hele haven på den samme vanding tidsplan.

Midsommer plantning

Stagger din plantninger for at holde haven, friske og produktive gennem sommeren og i efteråret. Summertime planter tåle beplantninger i sommer, men skal altid have tid til at modnes og bære deres frugt, før frost nedstammer. Genplante vegetabilske planter hver par uger, men ophøre beplantninger tre måneder før den første frost dato, i slutningen af juni.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com