Hvornår man skal plante grøntsager i Idaho?

August 26

Staten Idaho har flere forskellige klimaer, hvilket betyder, at der er stor variation i vækstperioden. De nordvestlige og sydvestlige dele af staten er mere tempereret, så vækstsæsonen kan vare op til syv måneder, mens den østlige del af staten er køligere og har en kortere vækstsæson. Derudover kan gartnere, der bor på højereliggende forvente senere sidste frost datoer og tidligere første frost.

Hvornår man skal plante

Timingen af plante din frø afhænger af din placering inden for staten, højde og antallet af dage afgrøden skal modne. Derudover behøver nogle afgrøder, som tomater og aubergine, varm jordtemperaturer til at trives. Når du planlægger din såningen tidsplan, overveje den gennemsnitlige sidste frost dato for din region, og planlægger at få frø eller stiklinger i jorden inden for tre uger efter denne dato. De sidste frost datoer for Idaho kan ankommer så tidligt som i midten af maj, med nogle regioner opholder sig ganske koldt indtil midten af juni.

Forlænge vækstsæsonen

Selv hvis du bor i et tempereret del af Idaho, overveje at udvide dit vækstperioden. Start frø indendørs, flere uger før sidst forudsagt hård frost at få en hoppe på sæsonen, og overveje at bruge række dækker og kolde-frame drivhuse eller cloches at beskytte unge frøplanter og holde jorden varm. Forbered din jord, så meget som du kan i efteråret, så det er klar til foråret plantning, og holde din jord, nærende og godt befrugtet med organisk materiale til at hjælpe planterne til at vokse stærkere og hurtigere i en kort sæson.

Plante falder afgrøder

En anden måde at få mest muligt ud af en kort vækstsæson er at vælge cool sæson afgrøder, der klarer sig godt i Idaho efterår, hvor planterne kan drage fordel af et par lys frost. Grønkål, broccoli, kål og turnips alle billetpris godt i koldt vejr. Nogle cool sæson sorter af sukkermajs og gulerødder vil endda har forbedret smag og tekstur fra de korte, varme dage og cool aftener i efteråret.

Haven placering

Drage fordel af sollyset på korte dage ved at sikre din have får maksimal eksponering for solen. Vælg en syd-vendt en del af din værftet uden store træer eller bygninger, der vil skravere dine planter. Prøv at få din have rækker orienteret mod nord til syd, så solen rammer dem så længe som muligt. Derudover kolde vinde kan sænke temperaturen i jorden, så sørg for din have er så meget læ som muligt, enten fra en bygning, hegn eller træer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com