Hvornår man skal plante grøntsager i Oklahoma

July 2

Klimaet i Oklahoma er fremragende for at dyrke grøntsager, da somrene er normalt varm og vækstsæsonen er lang. Du kan dyrke alle former for grøntsager her, fra hårdføre prøver som løg og hvidkål meget mørt meloner og peberfrugter.

Klima og hårdførhed zoner

Skrivning for den klimatologiske undersøgelse, Oklahoma, beskriver klimatolog Derek Arndt klimaet af Oklahoma som kontinentalt, med lange, varme somre og korte vintre med sjældne perioder med ekstrem kulde. (Se reference 1)

De fleste af staten ligger i hårdførhed zoner 7b i sydøst, hvor den laveste vinter temperatur sjældent falder til under 5 grader Fahrenheit og 6a i panhandle, hvor temperaturerne kan dyppe så lavt som -10 om vinteren. (Se reference 2)

Frost datoer

Hvad det betyder i praksis, er at i det meste af Oklahoma, den sidste frost kommer i det tidlige forår, og den første frost ikke forekomme indtil engang i oktober. Dette tilføjer til en lang vækstsæson på mere end 200 dage.

Bestemmes, hvad første og sidste frost datoer for dit område kan hjælpe dig med at finde ud af, når du kan plante dine grøntsager. De gennemsnitlige frost datoer i Oklahoma variere ikke som vildt som de gør i nordlige stater som Idaho og Utah, men de kan afvige så meget som en måned. Ifølge sejr frø Co., der formerer og sælger grøntsagsfrø, Boise by, i panhandle bare et par miles fra grænsen Colorado har normalt hårde frost indtil midten af maj, mens i Tulsa, den sidste frost normalt forekommer i midten af April. (Se reference 3)

Plante hårdførhed

(resten af oplysninger er fra ressource 1)Du skal beslutte, hvad du gerne vil plante og derefter finde ud af, hvordan hårdføre disse grøntsager er. Oklahoma Cooperative forlængelse (OCE), en division af Oklahoma State University i Stillwater, udgiver en detaljeret haven guide kategorisere forskellige grøntsager af hårdførhed og notering deres optimale plantning datoer.

David Hillock og Brenda Simons, udvidelse forbruger gartnere for OCE, skelne mellem hardy, semi-hårdføre, bud eller meget møre grøntsager. "Hårdføre typer kan plantes før den sidste drab frost," skriver de. "Semi-hårdføre dem vil blive skadet af en hård frost, men vil vokse i køligt vejr og ikke blive skadet af en lys frost. Sarte planter er skadet eller kan blive dræbt af en let frost, men kan modstå køligt vejr, mens den meget mørt er skadet af køligt vejr."

Plantning datoer

Hardy og semi-hårdføre grøntsager omfatter medlemmer af kål familien som broccoli og blomkål, leaf salat, løg og grønne ærter. Bakken og Simons råde dig til at plante dem mellem midten af februar og marts 10, afhængigt af hvornår den sidste frost normalt finder sted i din placering.

Observere den samme advarsel, skal du vente med at plante møre grøntsager såsom peberfrugter, tomater og bønner indtil engang mellem April 10 og 30. Meget sarte planter som meloner og agurker kan plantes mellem medio April til medio maj.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com