Hvornår man skal plante haven grøntsager

June 26

Hvornår man skal plante haven grøntsager

Afhængigt af hvor du bor, hvis du vil starte en køkkenhave vil du behøver at vide om din vækstsæson og den tid det tager for dine grøntsager til at modnes. Inden du planter, skal du sørge for at forberede din haven seng for at få det klar til frø eller stiklinger. En kombination af flere faktorer vil fortælle dig, hvornår man skal plante haven grøntsager for dit område og dine behov. Med lidt forskning og god planlægning, kan du være klar til at plante haven grøntsager til næsten enhver tid i din vækstsæson.

Kende din vækstsæson

Voksende sæsoner kan være lang eller kort afhængigt af hvor du bor. Nogen bor i Minnesota vil har en betydeligt kortere tid til at dyrke grøntsager end en person, der bor i Florida, hvor klimaet for vokser næsten aldrig ender. Du skal slå op din foråret frostfrit dato eller ved at kontakte dit lokale havecenter til at finde ud af hvornår det er. Den anden gang du behøver at vide er, når din området generelt modtager sin første frost i efteråret. Antallet af dage og måneder mellem datoerne er din vækstsæson.

Hvis din vækstsæson er særlig kort, kan du udvide den i en række forskellige måder. Du kan begynde frø indendørs 6 til 8 uger før din frostfrit dato eller bruge kolde rammer, cloches eller et drivhus til at beskytte din udendørs planter natten over. Når du kender din vækstsæson og hvordan man kan udvide det, hvis det er nødvendigt, kan du begynde at kigge på hvilke grøntsager vil gøre godt i din længde af vækstsæson uden at luften bliver for koldt, før du er i stand til at høste.

Dage til udløb

Alle vegetabilske planter arbejde på en tidslinje, kaldet dage til udløb. Om på en frøposen eller noteret på en plante spil, når de køber stiklinger, dage til udløb er den tid det tager for en plante til at vokse og begynder at producere fangstklare grøntsager. Nogle planter, såsom radiser, kræver kun 20-25 dage før du kan spise dem, mens andre, såsom græskar, behovet for til 120 dage til at modne.

Lav en liste over de planter, du ønsker at vokse og dage til udløb hver enkelt kræver. Sammenlign din vækstsæson til dage til udløb at afgøre hvilke planter skulle være startet indendørs eller købt som etablerede planter, og hvilke grøntsager din vækstsæson tillader ikke tid til at modnes.

Vækstbetingelser

De andre punkter at tage hensyn til når plantning er dyrkningsforhold foretrækkes af din liste af grøntsager. Spinat og salat kan trives i køligt vejr, men bolt når varmen sommer kommer. På den anden side peber nyde den varme og fugtighed, men kan ikke trives i køligere vejr. Planlægge din plantning gange på en haven kalender baseret på typen af temperaturer din liste af grøntsager foretrækker og din vækstsæson.

Succession plantning

Enkel træk plantning kan hjælpe tage din have til det næste niveau og sørg for at du aldrig har en nøgne patch af jord under din vækstsæson. Når en seng af gulerødder eller salat er høstet, efterlader det friarealer. Ved at kigge på din vækstsæson og dage til udløb, kan du bestemme, hvilke planter du kan plante i rummet, og stadig have nok tid til at modnes. Spinat, radiser eller mere salat kan plantes i den tomme plads og stadig være høstet før din første frost. Med succession plantning, kan du plantning haven grøntsager i hele næsten hele vækstsæsonen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com