Hvornår skal adskille pæoner & Daylilies

March 9

Både pæoner og daylilies er yndlings stauder, der kræver meget lidt vedligeholdelse engang etableret og give dygtige blomstrer i mange år. De kan opdeles til at øge deres udbytte eller til at dele med venner; Det er en enkel procedure, der ikke tager en masse tid. Tricket er at gøre det på det rigtige tidspunkt.

Dividere Daylilies

Sund daylilies er meget frodige og har mange blomster på hver stængel. Når løvet tynder ud og planterne producere færre blomster, skal du opdele dem. Daylilies bør opdeles i sensommeren, helst ved begyndelsen af September så deres rødder kan få nogle voksende rettidigt inden vinteren. Bruge en haven gaffel omhyggeligt fjerne planten, og sørg for du fange det hele rodklump. Du kan opdele dette afsnit i halve ved at indsætte to haven gafler i midten og forsigtigt trække dem fra hinanden til at adskille. Grave et hul lidt mindre dyb end højden af klump og plante den. Sted snavs omkring det, muld og vand.

Dividere pæoner

Pæoner kan opdeles når som helst fra begyndelsen af September til December. Det vigtigste er at vente, indtil jorden er hverken for vådt eller for tør; enten extreme gør det svært at opdele dem. Måle omkring 6 inches ud og bruge en spade til at grave omkring 2 fødder ned alle omkring planten. Vil du høre rødderne snapping som du løfte plante ud, og det er okay. Med pæoner skal du vaskes rødderne med en slange inden dividere. Kig på den øverste del af rødderne for øjnene, som er små, pink kugle-formet noder, at vide, hvor at opdele. Ifølge den amerikanske pæon samfund er"standard root division et stykke af crown besidder tre til fem øjne med to eller tre modning ledsagerens rødder."


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com