Hvornår skal man trække op tomatplanter?

September 12

Tomater er en af de mest populære planter vegetabilsk gartnere vælger at vokse. Fordi de årlige planter, skal de genplantes hvert forår i haven. I slutningen af vækstsæsonen i din region, bør planterne trækkes. Hvis du er heldig nok til at leve i en region med en længere vækstsæson eller ingen frost overhovedet, kan du lade dem i haven, indtil de ikke længere producere og derefter trække dem op.

Før første Frost

Når den første drab frost er forudsagt, vælge alle de grønne tomater ud af vinstokke. Træk vinstokkene op af jorden og smide dem i skraldespanden, ikke på kompostbunke. Slutningen af sæson tomatplanter kan være ødelagte, syge eller endda angrebne og bør ikke blive komposteret. Tomater kan gøres til stegte grønne tomater, lavet til grøn tomat pickles eller chutney eller modnet over en periode på et par uger. At modnes, ren og tør de grønne tomater og forsigtigt fjerne stilke. Pak dem individuelt, i avisen eller i papir fra brunt papirposer og gemme dem et sted mørk og varm, mellem 65 og 70 grader F. Du kan gemme længere og forlænge modningsprocessen, placere dem ved en lavere temperatur, men ikke køligere end 55 grader F. Check tomaterne hver par dage at fjerne modne dem og fjerne dem der Drej blød eller forfald.

Kort efter Frost

Tomatplanter kan bo i jorden et par uger længere, forudsat de er omfattet let hver aften for at beskytte dem mod frost, og afdækket hver dag, når temperatur varmer op til over 50 grader F. ark kan bruges, som kan klare plastplader fra en maling butik. Hvis du bruger plast plader, det er vigtigt at sikre og fjerne dem, når temperaturen bliver varmere, så planterne ikke bliver overophedet i solen.

Hængende høst

I slutningen af sæsonen når frosten er overhængende, forlader alle tomaterne på vinstokke, og trække dem op fuldt lastet. Hænge dem op og ned fra spærene eller en tøjkollektion i en garage eller kælder, hvor temperaturerne er køligere. Høste tomater, som de modnes. Når alle tomater på vinstokkene har modnet, bortskaffe vinstokke.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com