Hybrid Vs. ikke-Hybrid frø

October 31

Hybrid Vs. ikke-Hybrid frø

Hybridfrø er udviklet af frøene fra to fjerntliggende og forskellige linjer af den samme planteart. Selvom en velsignelse til landbrugere under Depressionen, gnist kravene og karakteristika af hybridfrø kontrovers.

Baggrund

Gennem epoker i tid, er blevet dyrket planter af "open-bestøvet frø"--frø lavet fra pollen blæser i vinden. Selv om det videnskabelige grundlag for hybridfrø går tilbage næsten 150 år, det var først i 1930 ' erne, da depressionen brygget, fangede hybrider landmænd, især majs landmænd. Appel til landmænd har frø "hybrid vigor," hvilket betyder, at deres høstudbytte er større.

Landmand ulemper

Landmændene skal købe hybridfrø for hver sæson. Det anses i virkeligheden patentkrænkelse at indsamle og bruge frø fra planter af mange hybridsorter. Advocacy grupper såsom Primal frø siger frø taget fra en hybrid også kan enten være sterilt eller oftere, undlader at udvikle de ønskede træk af forældreplanter. Hybridfrø kræver også gødning, herbicider, pesticider og masser af vand og kunstvanding at nå høje udbytter. Disse krav kan såre landbrugere, især i udviklingslandene.

Forbrugeren ulemper

Advocacy gruppe Primal frø siger også, at ernæringsmæssige indhold ikke er et stort problem for virksomheder, der udvikler hybridfrø; i stedet er deres høvding bekymring maksimere profit. Forbrugerne har ingen mulighed for at vide om de produkter, de vælger har en høj ernæringsmæssige indhold, medmindre de kender sin kilde. De anbefaler at kende din landmand og/eller voksende din egen producere.

Open-bestøvet frø

Tilhængere af ikke-hybrid frø eller open-bestøvet frø, siger produkter vokser med mere ønskeligt smag, som er svært for frø opdrættere til at manipulere. De siger også, ikke-hybrid frø er bedre i stand til at tilpasse sig lokale vejr og land betingelser, hvilket ikke er tilfældet med hybridfrø.

Markedet

Majs var den første hybrid frøafgrøde bringes i udstrakt grad, og det er stadig den vigtigste økonomiske afgrøde dyrkes i USA. I dag, omkring 99 procent af USA 's majs er vokset fra hybridmajs til udsæd, og det er det samme tilfældet for hvede, sojabønner, korn sorghum, bomuld, jordnødder og mange andre afgrøder.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com