I hvilken slags lys er planter deres sandeste farver?

June 30

I hvilken slags lys er planter deres sandeste farver?

De farver vi ser planter display er en funktion af deres absorption eller afspejling af forskellige farver af synligt lys. Med syv forskellige farver - rød, orange, gul, grøn, blå, indigo og violet--i synligt lys er planter selektiv om hvilke de absorbere. Dem, at de ikke afspejles væk. For at få dem til at vise deres sandeste farver, så find lys, at de ikke kun har brug for, men som indeholder også farver vil de afspejle væk.

Refleksion

Forskellige arter af planter har udviklet sig over evigheder at drage fordel af forskellige farver af lys. Generelt, dog, vil næsten alle afspejler grønne farver fra en del af deres struktur eller en anden. Det er derfor vi ser grønne blade og stilke, for én. Og det er på bladene, hvor fleste af lys absorberes for energi. Et andet eksempel ville være en frugt som et æble. Det afspejler normalt væk røde, gule og grønne.

Lys

Mange planter foretrækker at absorberer blåt lys samt rødt lys (i mindre mængder) for deres vækst behov. Naturligt sollys er prime bærer af de to farver, hvilket gør det bedste, når det kommer til at få planter til at vise deres sandeste farver. Dog bærer sollys varme med det, som kan visne blade, blomsterblade og andre plantestrukturer. Når planterne er indendørs, er en kunstig kilde, der tilskynder plante vækst og true farvning fluorescerende lys.

Fluorescerende lys

Fluorescerende lys, eller "cool, hvidt lys" som det undertiden kaldes, bærer en stor del af det blå lys afgørende at plante vækst. Det er også tæt på naturlige sollys som kan være uden at skabe overdreven varme emner, når planterne er under den. Dens blå lys, sammen med den lille mængde af røde fundet inden for det, kan fremme en display plante at holde nødvendige energiproduktion. Derudover afspejler anlægget væk alle unødvendige farver, intensivere sin ægte farve.

Overvejelser

At få planter til at vise deres sandeste farver kræver afvejning lysintensitet mod mulige varmeskader. Glødepærer kan lyse, men de skaber varme, som kan skade en plante, hvis det er for tæt på disse pærer. Udover fluorescerende lys er en anden mulighed, der findes LED type lys. Det kan være lyse, og det også indeholder tilstrækkelige blåt lys. De er cool, selv, hvilket betyder at du kan være nødvendigt at give varme fra en lav-watt glødepære lys, også.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com