Ikke-podede ikke-hybridiseret æbletræer

June 5

Ikke-podede ikke-hybridiseret æbletræer

En ikke-podede, ikke-hybridiseret æbletræ er hovedsagelig en vilde træ, selv om det er dyrket kommercielt. Den vokser på sine egne rødder fra et frø, og frøene reproducere tro mod overordnet det meste af tiden. Dyrkede æbletræer er normalt et resultat af podning knopper voksende træer på robust apple trærødder af en anden sort. De kan også være hybrider, såsom Spartan, som er en krydsning mellem McIntosh og gule Newton eller Idared, som er en krydsning mellem Jonathan og Wagner. Hvis du har tid og rum, er voksende din egen arvestykke træer en god måde at spise bedre æbler end du nogensinde kan finde i et supermarked.

Instruktioner

Købe arvestykke æbletræer

•Bestil ikke-podede, ikke-hybridiseret æbletræer fra en postordre planteskole, der har specialiseret sig i arvestykke æbletræer. Lokale gartnerier plejer at bære ikke mange sorter af arvestykke æbletræer, men kan være i stand til at bestille dem for dig.

•Plant nøgne rod apple frøplanter mens de er i dvale, på samme tid af året du vil plante nøgne rod roser i dit område, som regel tidligt forår.

•Plant mindst to forskellige sorter for grænseoverskridende bestøvning.

Planten fra frø

•Tag frø fra moden arvestykke æbler på høst. Skyl frøene til at fjerne apple partikler, som hjælper med at forhindre frøene fra rådnende.

•Sæt frø i løst pakket fugtig sand, savsmuld eller sphagnum, som bevarer fugten men også tillader luft at nå frøene. Cover toppen med et ekstra lag af sand, savsmuld eller sphagnum om 1/2-inch tyk. Dække det øverste lag med papir at holde fugten i beholderen mens det stadig tillader luft at cirkulere.

•Opbevar stratificeret frøene i deres containere i et koldt sted, som køleskabet i små beholdere eller en kold kælder eller garage hvor en temperatur på 34-40 grader Fahrenheit kan opretholdes. Opbevare frøene i otte til 12 uger, indtil omkring en halv frø har spiret.

•Spray den spirende medium forsigtigt med vand Hvis mediet synes at være udtørring, men ikke gennemvæde jorden, for at undgå at frøene til at rådne.

Tips & advarsler

  • Gå til apple-smagning arrangementer på nær-af æbleplantager at finde sorter du bedst kan lide. Hvis det ikke er muligt, Bestil en række arvestykke æbler fra en online avleren, så du kan prøve varianter.
  • Apple frø er i dvale indtil de går igennem en kold cyklus. Hvis du ikke ønsker at gå ulejlighed at stratifying æble frø i køleskabet, kan du prøve at plante ren æble frø i jorden, lige før vinteren starter. Hvis frøene forbliver fugtig nok og koldt nok, vil de spirer om foråret.
  • Voksende æbletræer fra frø er en gamble. Du kan tilbringe et par år sygepleje langs nogle planter, der viser sig for at producere ubehagelige frugt. Der kan være en frustration, men også kan være en del af sjove af voksende din egen apple tree planter.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com