Ikke-skadelige jord svamp

April 27

Ikke-skadelige jord svamp

Normal, sund jord bør have en række levende organismer inden for it. Dette omfatter mange forskellige typer af svampe. De fleste gartnere tror svamp som en fjende, der føder sygdomme på planter og skal styres med svampemiddel. Men mange ikke-skadelige sorter af svampen er også til stede i en blomstrende økosystem i jorden.

Mycorrhizal svampe

Mycorrhizal svampe er vigtige for planteernæring. Denne type af svamp vokser omkring den foots af planter, og spor af svampen findes både rundt og inde i roden. Disse svampe findes i en slags symbiotisk tilstand med planten de er knyttet til. Svampe giver en rørledning til næringsstoffer uden for rækken af anlæggets eksisterende rodsystem, mens anlægget giver svampe med sukker, at det skal leve.

Nedbrydes svampe

Jord er konstant at blive fornyet. Som organisk materiale er tilføjet tilbage i jorden, enten naturligt som når en plante dør, eller kunstigt (f.eks. Når en person føjer kompost til jorden i deres haven), det skal blive brudt og indarbejdet i jorden. Særlige typer af svampe opnå dette. De kaldes nedbrydere. Uden dem, ville jorden ikke ophobes de næringsstoffer, som det kræver for at vokse sunde planter.

Spiselige svampe

Nogle svampe, der vokser i jorden er faktisk spiseligt, som pårørende svampe, der vokser over niveauet af jorden. Det mest velkendte eksempel på dette er trøffel. Visse arter af de gavnlige svampe, der hjælper planterne optage næringsstoffer udvikle runde organer, der er spiselige, og er kendt som trøfler. Nogle af disse sorter er meget sjældne, og er yderst værdifulde på grund af deres smag, sjældenhed og popularitet i verden af gourmetmadlavning.

Patogener

Mange typer af sygdomsfremkaldende svampe er skadelige og vil dræbe planter, som de er i stand til at angribe. Andre patogene svampe dog angribe og dræbe andre organismer, der dræber planter i stedet for planterne selv. Nematoder er en type af orm, der dræber mange planter, men visse patogen svampe arter betragter dem som en fødekilde, og er nyttigt i at holde planteliv sunde gennem kontrol af den nematodeprøveudtagning befolkning.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com