Infrarødt lys fakta

April 14

Infrarødt lys fakta

Infrarødt lys er elektromagnetisk stråling med en bølgelængde mellem 750 nanometer og 1 millimeter. Menneskelige øjne ikke er udstyret til at registrere stråling med bølgelængder i dette område, selv om nogle dyr--især nogle slanger--kan registrere infrarød.

Typer

Infrarødt lys består af skiftende elektriske og magnetiske felter vinkelret på hinanden formerings gennem rummet. Ligesom alle elektromagnetisk stråling, kan det er en form for energi og som sådan udsendes, absorberes, reflekteret eller spredt af sagen det støder. Jo større bølgelængde af en foton af infrarødt lys, jo lavere sin energi.

Varme

Varme genstande som mennesker og rumopvarmning udstråler lys i det infrarøde område af spektret. Jo varmere objektet bliver, jo mere energi det udstråler og jo kortere peak bølgelængde af stråling det udsender. Når du føler varmen fra en brand eller et varmeelement, er en del af hvad du føler den infrarøde stråling fra den varme ild.

Betydning

Forskere bruger infrarøde stråler til mange formål, herunder studiet af himmellegemer med infrarøde teleskoper og karakterisering af organiske forbindelser med infrarød spektroskopi. Night vision goggles og kameraer registrerer aktivitet i mørket ved hjælp af infrarøde lys udsendes fra varm objekter. Nogle dyr som pit vipers kan registrere varmblodede bytte af sensing det infrarøde lys deres bytte udsender.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com